Cuperus vastgoed

Welke verpakking heb ik nodig voor mijn verzending?

Geplaatst op

Wanneer je iets wilt verzenden is het goed om te weten wat een geschikte verpakking is. Tijdens de verzending wordt een lange weg afgelegd naar de bestemming. Een foutieve keuze voor een type verpakking kan leiden tot schade aan je verzending. Daarnaast kunnen verpakkingen ook afgekeurd worden. De meeste verpakkingen gaan per doos, maar welke heb jij nodig? Een doos op maat is in verschillende vormen verkrijgbaar.

Soorten dozen

Er zijn diverse websites en dienstverleners die dozen voor verzending aanbieden. Deze dozen zijn weer onder te verdelen in allerlei soorten en maten. Het proces om de juiste verpakking te vinden kan dus lastig zijn. Zo wil je niet dat je verzending schade oploopt of dat je te veel betaald voor een type verzending dat helemaal niet nodig is. De eigenschappen van een doos kunnen variëren op:

  • Maat en lengte
  • Type materialen, zoals karton, plastic of hout
  • Opbouw, zoals golfkarton of recyclebaar karton. 

Een keuze maken

De eerste keuze die je maakt is het kiezen voor het juiste materiaal. Kartonnen dozen zijn de meest gebruikte vorm voor verzending. Deze dozen zijn sterk en ook duurzaam omdat de meeste kartonnen dozen recyclebaar zijn. Plastic dozen zijn ook verkrijgbaar, echter is dit niet aan te raden. Plastic dozen zijn niet buigzaam als kartonnen dozen. Daarnaast zijn ze vaak ook zwaarder waardoor een verzending extra kosten met zich mee kan brengen. Je kunt ook nog kiezen voor houten kisten. Deze vorm is meer geschikt voor zwaarder materiaal en grotere verzendingen. Daarnaast kunnen houten kisten lang in opslag geplaatst worden. Heb je dus zware vracht dat je wilt verzenden dat lang opgeslagen moet worden? Maak dan gebruik van houten kisten.

Dozen in alle vormen

De dozen zijn ook weer onder te verdelen in verschillende vormen. Zo kunnen posters en kaarten gemakkelijk in cilindervormige dozen verpakt worden en kunnen breekbare goederen in een doos met een dubbele wand verpakt worden. We zetten een aantal voorbeelden op een rijtje waar je gebruik van kunt maken:

  • Vierkante dozen 
  • Cilinder dozen
  • Dubbele wand dozen
  • Waterdichte dozen

Uiteindelijk wil je het liefst een doos op maat. Deze zijn tegenwoordig makkelijk te bestellen nu je weet welke eigenschappen je verpakking kan hebben. Stem de verpakking van de goederen die je wilt verzenden dus volledig op elkaar af en geniet van een optimale verzending!

Gerelateerde berichten

3 tips voor een chique en klassieke vloer

Als je je woonkamer, huiskamer op ander deel van je woning gaat verbouwen, is het misschien het overwegen waard om ook te gaan kijken voor een nieuwe...

Lees meer

Ga je het huis uit? Lees dan eerst deze tips

Voor het eerst verhuizen is een is een grote verandering in je leven, met veel stappen en details om rekening mee te houden. Waar moet je precies op...

Lees meer

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden