Cuperus vastgoed

Welke tuinafscheiding is nu in de mode?

Geplaatst op

Om je buren jaloers te maken, hebben we designtips voor je op een rij gezet die je gaan helpen om een bijzondere tuinafscheiding te realiseren. Lees snel met ons mee en geef een creatieve draai aan onze tips. Zo kun jij genieten van een sfeervolle tuin die bovendien een duidelijke afscheiding heeft. Be inspired, be creative!

Soorten tuinafscheiding

Er zijn tal van tuinafscheidingen die je tuin een bijzondere feel kunnen geven en nu in de mode zijn. In deze blog nemen we er een aantal met je door. Doe je voordeel met deze creatieve tips:

Moderne tuin industrieel

Een eigentijdse stijl laat vaak staal en industrieel hout zien. Natuurlijk is het een nette look die past in een moderne tuin met een industriële look. Deze stijl is populair vanwege de basic sfeer. Daarnaast zien we ook vaak een zentuin met daarin bamboe afscheidingen. Dat is een hard materiaal dat bovendien superduurzaam is. Een goede ecologische keuze dus. De metaal-look mogen we natuurlijk ook niet vergeten, dit materiaal is als geen ander het symbool van de moderne tijd. Staal heeft veel in onze wereld veranderd: door staal kwam er een geheel nieuwe techniek waarmee we veel mogelijk gemaakt hebben, denk aan wolkenkrabbers, vervoersmiddelen en allerlei kleinschalige gebruiksvoorwerpen. Staal is dus geen neutraal metaal, maar historisch geladen voor wie er een oog voor heeft. Daarbij is het fysisch supersterk en oogt strak, waardoor het past in een eigentijdse tuin. We vinden vaak RVS-kooien met stenen erin als tuinafscheiding. De moderne tuin heeft over het algemeen genomen:

  • Strakke vormen
  • Bestaat uit zowel kunstmatige als natuurlijke materialen
  • Staat voor een moderne tijd

Natuursteen

Om een moderne tuin een extra mooie twist mee te geven kun je kiezen om natuursteen te gebruiken in het ontwerp. Natuursteen wordt vaak gebruik in je tuinafscheiding of hekwerk. Daarmee creëer je al snel wat we tegenwoordig een minimalistische tuin of zentuin noemen. Deze tuin heeft verschillende eigenschappen die zijn populariteit verklaren:

  • Rustig, mensen worden er ontspannen van
  • De looks zijn basaal en spreken tot de verbeelding
  • Natuurlijke materialen worden gebruikt, dat ziet er mooi uit en daar word je vrolijk van

Combineer water met natuursteen in een waterval en vijvers. Een paar mooie karpers erin en je hebt je klassieke zentuin te pakken. Happy meditating!

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden