Cuperus vastgoed

Wat zijn de voordelen van een koudschuim matras?

Geplaatst op

Wil je een nieuw matras kopen, maar weet je niet wat voor matras? In deze blog beschrijven we een koudschuim matras . We vertellen wat dit is en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is een koudschuim matras?

Een koudschuim matras is een matras die gemaakt is van een modern soort schuim. Het schuim heet polyurethaanschuim. Die schuimsoort bestaat uit twee componenten schuim. Het grootste verschil van dit soort schuim ten opzichte van andere soorten schuim, je staat het een gesloten celstructuur heeft. Dit matras neemt ook geen vocht op, matrassen die wel vocht opnemen kunnen warm en klef aanvoelen. Omdat deze dat niet doet voelt die eerder koud, misschien komt hier de naam koudschuim ook wel vandaan.

De voordelen 

Door de celstructuur van het koudschuim is type matras goed in staat om vocht op te nemen en te ventileren. Dus als jij het al gauw warm hebt in bed, kan een koudschuim matras hier een uitkomst aan bieden. Over het algemeen zijn koudschuim matrassen hele comfortabele matrassen van hoge kwaliteit. Het is echter wel zo dat de prijs-kwaliteit verhouding van zo n soort matras nogal uiteen kan lopen. De meeste voordelen van zo’n schuim matras, gelden alleen voor de matrassen van hoge kwaliteit. Zo een matras heeft ook bijna geen kuilvorming. Doordat je op een plek neer kan er een kuil ontstaan in je matras, dit is niet het geval bij een koudschuim matras. Dit komt omdat het schuim veel tegendruk geeft. Je matras blijft dus mooie volgen, door deze veerkracht is het matras geschikt voor ieder gewicht. De levensduur van het matras, hangt af van de kwaliteit van het matras dat je koopt de kwaliteit van de schuimfabrikanten kan nogal uiteenlopen. Gemiddeld kan je zo n tien tot vijftien jaar met zo’n matras vooruit. Doordat zo n matras enorme ondersteuning kan bieden, zorgt dit voor een goede nachtrust. Dit kan resulteren in minder stress en fysieke klachten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden