Cuperus vastgoed

Wat je moet doen na de oplevering van je nieuwe woning?

Geplaatst op

Als je een nieuwe woning hebt gekocht, sta je natuurlijk te popelen om zo snel mogelijk te kunnen gaan beginnen met het inrichten en klussen. Je wil natuurlijk graag dat je nieuwe huis helemaal wordt omgetoverd tot een thuis. Misschien weet je niet zeker waar je moet starten. Je puntenlijst raakt overvol! Is het misschien zo dat bepaalde zaken als eerste moeten worden geregeld? Het antwoord hierop is een eenduidig jaar. Het is zeker het geval dat bepaalde dingen eerder geregeld moeten worden dan later. Er bestaat een goede kans dat je al een hele hoop dingen aan je hoofd hebt. Daarom hebben we ervoor gekozen om de belangrijkste zaken even voor je op te sommen. 

Het vervangen van de sloten

De meeste woningen die in Nederland gekocht worden, waren oorspronkelijk van een andere eigenaar. Het laatste wat je wil is dat deze oude eigenaren nog steeds toegang hebben tot je woning na de verkoop! Om ervoor te zorgen dat dit zo veel mogelijk niet zo gebeuren, wordt er doorgaans bij de overdracht alle sleutels overgedragen. Dat is een mooi gebaar, al is het niet zeker dat alle sleutels ook daadwerkelijk zijn overgedragen. Wat nu als de voormalige bewoner een van de huissleutels is kwijtgeraakt. Wanneer hier dan tot overmaat van ramp ook nog eens een sleutelhanger met de naam van de straat en het huisnummer aanhangt… Om dit zo veel mogelijk te kunnen voorkomen doe je er goed aan om een slotenmaker in te schakelen. 

Het controleren van de meterstanden

Bij de oplevering hebben de voormalige bewoners waarschijnlijk al doorgegeven wat de exacte meterstanden zijn wanneer zij de woning hebben verlaten. Dit is erg belangrijk! Je wil natuurlijk niet dat jij nog kosten moet maken voor het verbruik van de voormalige bewoners. Hoewel gas en licht niet per se heel veel kost in Nederland, is het hier een principiële zaak dat men niet betaalt voor andermans verbruik. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden