Geplaatst op
Als een van je panden leegstaat, omdat je er een nieuwe bestemming voor zoekt, dan is het wel fijn dat er geen krakers in gaan zitten. Vastgoedbeheer is een ideale uitvinding om een pand te onderhouden en veilig te laten bewonen of gebruiken voor een tijdelijke onderneming. Het is immers ook zonde om een pand niet te gebruiken. Vastgoedbeheer Den Haag is een partij die zorgt voor dit vastgoedbeheer. We nemen in deze blog met je door wat dit beheer inhoudt. Kijk snel met ons mee en ontdek de voordelen.
Besparen met vastgoedbeheer
Reparaties en uitzettingen kosten aardig wat geld. Dit is te voorkomen met een gedegen bewaking georganiseerd door een organisatie die weet wat er speelt in dit werkveld. Deze bewaking of vastgoedbeheer is niet gratis, maar het is slechts een kleine investering wanneer je het met de doemscenario’s vergelijkt. Een kraakverbod is er in 2010 gekomen, maar door wettelijke mazen is het gewoon mogelijk om te blijven kraken. Je voorkomt dit laatste door gewoon vastgoedbeheer in te schakelen.
Welke soorten beheer biedt vastgoedbeheer?
Er zijn meerdere manieren om geld te besparen als het gaat om het beheer van je woning. Wat kan vastgoedbeheer voor je doen? Enkele vormen van beheer zijn:
- Technische zaken
- Commercieel beheer
- Administratie beheer
Bij commercieel beheer wordt er voor gezorgd dat er mensen in het pand gaan wonen of er zaken in gaan doen, zodat er geen krakers in gaan zitten. Wanneer vastgoedbeheer technische onderhoudt pleegt aan je pand, dan voorkom je dat schade erger en erger wordt. Tot slot dan nog het administratief beheer, op dit vlak zorgt het vastgoedbeheerbedrijf dat je papieren op orde zijn met betrekking tot het pand. Dan hoef je je daar niet meer druk om te maken. Als je in het buitenland woont en een pand in Nederland hebt, dan kun je heel gemakkelijk het overzicht over de administratie van dit dit pand verliezen.
Conclusie
In 2018 stond er zo’n 5,5 miljoen vierkante meter kantoorpanden leeg. Dit komt omdat veel bedrijven zich richten op de hotspots. Wat zijn dat? Denk daarbij aan objecten in Utrecht en Amsterdam. De rest van de kantoren blijft leegstaan omdat er geen animo voor is. Het is dan heel verleidelijk voor krakers om deze leegstaande panden te gaan kraken. En dan is ook niet zo heel verwonderlijk, gezien het feit dat er in de grote steden van ons land al decennia lang een tekort aan woonruimte is. De kraakwet uit 2010 brengt daar geen verandering in. In deze tijd is het daarom bijzonder belangrijk om gedegen antikraakmaatregelen te nemen. Vastgoedbeheer is een goede optie.