Cuperus vastgoed

Wat doe je tegen optrekkend vocht?

Geplaatst op

Optrekkend vocht is een probleem waar veel huishouden in Nederland flink veel last van hebben. Dit komt doordat de huizen in Nederland steeds beter geïsoleerd worden. Optrekkend vocht is niet goed voor je gezondheid en kan het beste zo snel als mogelijk verwijderd worden. Daarom hier meer informatie over deze vorm van vochthinder.

Hoe herken je optrekkend vocht?

Optrekkend vocht blijft eigenlijk nooit onopgemerkt, de vochtige muren zijn vaak direct te herkennen. Vaak gaat het optrekkende vocht gepaard met een muffe geur maar ook de volgende dingen zouden je kunnen opvallen:

  • Loszittend behang
  • Hoge luchtvochtigheid
  • Vochtkringen
  • Zichtbare schimmels

Het ontstaan

Optrekkend vocht ontstaat meestal inde fundering van je woning. Dit komt doordat de fundering in dit geval meestal in de vochtige grond staat of in het grondwater. Daarnaast zakt ook de regen de grond in wat weer optrekkend vocht zou kunnen veroorzaken. Het optrekkende vocht kan veel problemen veroorzaken zoals beschadigingen aan je huis en gezondheidsproblemen. Zo kun je last krijgen van bepaalde allergieën en geïrriteerde luchtwegen.

Het optrekkende vocht zorgt namelijk voor een verandering in de vochtbalans van je woning. De luchtvochtigheid zal dan stijgen boven het gemiddelde waardoor het woonklimaat verslechterd. Daarnaast is een vochtiger huis stukken lastiger te verwarmen, dus optrekkend vocht is ook een aanslag op je energierekening.

Verwijderen van het vocht

Zorg altijd dat je optrekkend vocht bij herkenning gelijk laat verwijderen. Het vocht in de muren kan verwijderd worden door een externe specialist in optrekkend vocht in te schakelen. Deze specialist zorgt ervoor dat het vocht verdwijnt door speciale gel in de muur te injecteren die het vocht langzaam opneemt. Het hangt af van de muur dikte hoe snel het vocht uit de muur is en je volledig bent verlost van het optrekkende vocht. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden