Cuperus vastgoed

Waarom wonen in Kampen zo heerlijk is?

Geplaatst op

Een starter wil het liefst op een plek wonen die veel voor hem in petto heeft. Meestal gaat het dan om de stad. In deze omgeving vind je kunst en cultuur, veel meer dan op het platteland het geval is. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel jongeren in de stad wonen. Soms is er ook een stad die het midden houdt tussen een dorp en stad, Kampen is zo’n stad. In deze blog gaan we je daar meer over vertellen. 

Het mooie van Kampen

Wanneer mensen in Kampen gaan wonen, dan horen ze eigenlijk als eerste de opvallende Kamperse taal. Dit is een Nedersaksisch dialect dat samen met het Gronings en het Drents cultureel erfgoed is van Nederland. In Kampen is hier volop aandacht voor. Mensen met een interesse voor taal zullen hier zeker aan hun trekken komen. Daarnaast zijn er nog allerlei andere culturele uitingen binnen de stad Kampen, waaronder een museum, schouwburg, podia en cafés en restaurants. Het mooie van Kampen is, is dat ze de gezelligheid van een dorp heeft, maar de voorzieningen van een stad. Al deze voorzieningen zijn goed bereikbaar op de fiets. 

Natuurpracht

Lekker ontspannen in de natuur is een manier om even helemaal tot rust te komen. Dat kan heel goed als je in Kampen woont. Zo is er dichtbij bij de stad een bos, kun je op het strand aan de oever van de IJssel zitten en is er schitterende historische binnenstad vol met middeleeuwse panden. Je kennis van de geschiedenis van Nederland wordt hier zeker vergroot met een factor 10. Talloze culturele bedrijven zijn actief in de stad om het wonen binnen de stadsmuren zo aangenaam mogelijk te maken.

Winkels 

Kampen heeft een van de grootste en gezelligste winkelstraten van Nederland, dus er is zeker iets te vinden wat je zoekt. Is de verhuizing naar je nieuwe woning iets buiten budget geraakt? Dan kun je tweedehands witgoed kampen niet links laten liggen. Zo is het mogelijk om veel geld te besparen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden