Cuperus vastgoed

Waarom Haarlem aan populariteit wint boven Amsterdam

Geplaatst op

Steeds meer Amsterdammers, maar ook expats en andere Nederlanders, zoeken naar alternatieven voor het te druk geworden Amsterdam. De meesten komen bij deze beslissing uit om in Haarlem te gaan wonen en hier hebben ze alle reden toe. In dit blog leggen we je uit waarom Haarlem hét alternatief is voor het overvolle Amsterdam, vooral als jong gezin.

Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland

Wat veel mensen niet weten, is dat Haarlem de hoofdstad van Nood-Holland is, terwijl Amsterdam de hoofdstad van Nederland is en zich in dezelfde provincie bevindt. Inmiddels telt de stad per 1 januari 2019 maar liefst 161.260 inwoners, een extreem verschil met het overbevolkte Amsterdam met 862.965 inwoners (bron: CBS).

Geschikt voor kinderen en natuurliefhebbers

Naast het feit dat de stad veel rustiger is dan Amsterdam, biedt het nog meer voordelen voor kinderen. Zo ben je in een mum van tijd op het strand bij de Noordzee en ontspan je met het gehele gezien in het Nationale Park Zuid-Kennemerland. Verder zijn er verschillende wijken die zeer populair zijn bij jonge gezinnen en zijn er veel culturele bezienswaardigheden.

Aanbod van woningen in Haarlem

Velen kiezen Haarlem inmiddels al boven Amsterdam vanwege de relatieve rust ten opzichte van Amsterdam. Hierdoor treedt uiteraard wel in een steeds grotere mate meer vraag dan aanbod op. Veel makelaars hebben flinke wachtrijen, dus je moet er snel bij zijn. Zoek je een makelaar Haarlem die altijd wel een woning beschikbaar heeft? Dan kun je eigenlijk altijd bij Van der Linden terecht. Zij hebben ondanks de stijgende vraag nog scherpe prijzen, waar je dus snel op zal moeten reageren.

Scholen in alle soorten en maten

In Haarlem kies je uit alle soorten scholen en stromingen. Er is dus voor ieder kind een geschikte school te vinden: van protestants christelijk tot islamitisch en van openbaar tot gereformeerd. Verder zijn er ook internationale scholen, waardoor expatgezinnen ook terecht kunnen in Haarlem. De scholen zijn allemaal veilig te bereiken met goed aansluitend openbaar vervoer, of natuurlijk op de fiets. De infrastructuur is voor alle vervoersmiddelen uitstekend.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden