Cuperus vastgoed

Waarom aluminium zo handig is in en rond het huis?

Geplaatst op

Aluminium is echt een zeer modern en heeft allerlei handige eigenschappen waar je gebruik van kan maken wanneer je iets wilt bouwen, dat kan allemaal heel gemakkelijk met het materiaal. Lees er meer over in deze tekst. 

Reflectievermogen

Aluminium is een goede reflector van zowel zichtbaar licht als warmte, en dat samen met zijn lage gewicht maakt het een ideaal materiaal voor reflectoren in bijvoorbeeld verlichtingsarmaturen of reddingsdekens. Koele daken van gecoat aluminium zijn van onschatbare waarde bij het verminderen van de interne zonnewarmte in een huis, doordat ze tot 95% van het zonlicht reflecteren.

Vervormbaarheid

Aluminium is buigzaam en heeft een laag smeltpunt en een lage dichtheid. Het kan op verschillende manieren in gesmolten toestand worden verwerkt. Of het nu gaat om platen, folie, geometrische configuraties, buizen, staven of draden, aluminium kan het allemaal. Met een Radiaalzaagmachine kun je gemakkelijk het materiaal bewerken. 

Sterkte bij lage temperaturen / reukloos

In tegenstelling tot staal, dat snel bros wordt bij lage temperaturen, vertoont aluminium een verhoogde treksterkte naarmate de temperatuur daalt.

Aluminiumfolie is slechts 0,007 mm dik, maar is toch duurzaam en volledig ondoordringbaar, waardoor het voedsel dat erin verpakt is vrij blijft van smaken of geuren van buitenaf. Het houdt ook ultraviolette stralen buiten.

Bovendien is het metaal zelf niet giftig en reukloos, waardoor het ideaal is voor het verpakken van gevoelige producten zoals voedingsmiddelen of geneesmiddelen. Het feit dat gerecycleerd aluminium kan worden gebruikt, vermindert ook de koolstofvoetafdruk voor deze fase van de voedsel- en drankproducenten.

Niet-magnetisch /giftig 

Aluminium is niet-magnetisch, waardoor het nuttig is voor elektrische afschermingen zoals in computerschijven, schotelantennes, busbars of magneetbehuizingen.

Aluminium is niet giftig en wordt gebruikt om zonder angst wokpannen, snelkookpannen en vele andere kookgerei te maken. Het is gemakkelijk schoon te maken en verontreinigt het voedsel in geen enkel stadium.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden