Cuperus vastgoed

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis

Geplaatst op

Heb jij je droomhuis gevonden via een makelaar en wil je het nu zo snel mogelijk hebben? Pas op, want er zijn verschillende valkuilen waar je in kunt stappen. Bij een eerste bezichtiging van een huis kun je gegarandeerd dingen over het hoofd zien. De eerste bezichtiging geeft je geen volledig beeld over het huis en is het niet verstandig om het huis te kopen na een bezichtiging. Een huis kopen is een grote beslissing en je wilt juist tot zelfs 4 keer het huis bezichtigen, want op deze manier weet je precies wat je koopt. Bij de bezichtigingen is het altijd verstandig om een kritische blik te werpen op het huis. Dit kan ervoor zorgen dat jij eventuele mankementen eerder ziet.

Verborgen gebreken

Verborgen gebreken zijn vooral mankementen aan een woning. Denk hierbij aan een ernstige lekkage in de badkamer of in de keuken. Vaak heeft dat met de tegels te maken en is er geen tegel leveling systeem gebruikt. Met een tegel leveling systeem kun je er juist voor zorgen dat alle tegels op de wand van de badkamer recht staan. Als je geen tegel leveling systeem gebruikt is, is de kans groot dat je oneffenheden krijgt en het gevolg hiervan kan een lekkage zijn. Een tegel leveling systeem bevat diverse onderdelen. Over het algemeen zijn dit clips, keggen maar ook een metalen tang. Het tegel leveling systeem kun je gebruiken door clipjes tussen en onder de tegels te leggen. En deze kun je uiteindelijk fixeren met een keg of een kapje, zodat de tegel op de juiste positie komt.

Wie is aansprakelijk?

Als er verborgen gebreken blijken te zijn moet je goed kijken naar wie hiervoor aansprakelijk is. De verkoper kan namelijk aansprakelijk worden gesteld en dit betekent dat het gebrek moet worden gemaakt door de verkoper, hierbij zijn ook de kosten bedoeld voor de verkoper. De verkoper is aansprakelijk als je jouw woning niet normaal kunt gebruiken door een verborgen gebrek. Daarnaast is de verkoper aansprakelijk als hij wist van het gebrek en niet gemeld heeft voor de verkoop.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden