Van hardhout en laminaat tot tegels en tapijt, vloeren dienen niet alleen een functioneel doel, maar helpen ook de stijl en het “gevoel” van een kamer te bepalen. Gelukkig zijn er vandaag de dag ongelofelijke vloerbedekking opties beschikbaar, zodat je precies kunt vinden wat je wilt, terwijl je binnen je budget blijft. Bij het ontwerpen van je nieuwe huis op maat wil je ervoor zorgen dat je een vloer selecteert die goed zal blijven meegaan door de jaren heen, vooral als je jonge kinderen of huisdieren hebt. Je zult ook materialen en kleuren willen kiezen die de rest van het huis aanvullen en hun schoonheid voor de komende jaren zullen behouden. Gemakkelijk onderhoud en duurzaamheid zijn ook factoren om te overwegen, vooral als je een drukke, actieve levensstijl hebt. 

Hardhout

Rijke, warme en uitnodigende hardhouten vloeren hebben een klassieke uitstraling die past bij elke stijl van wonen. Hardhout is duurzaam genoeg om te worden geïnstalleerd in bijna elke kamer van het huis, met inbegrip van drukke ruimtes en keukens. Het beste van alles is dat het beschikbaar is in een grote verscheidenheid aan afwerkingen, waardoor je volop mogelijkheden hebt om te kiezen.

Laminaat

De hoogwaardige laminaatvloeren van vandaag de dag zien eruit en voelen aan als echt hout, maar dan voor een veel lagere prijs dan hardhouten vloeren. Het is bovendien extreem duurzaam en bestand tegen deuken, krassen en vlekken. Bovendien is hij gemakkelijk te reinigen met een stofzuiger of bezem, zodat haren en stof van huisdieren geen probleem vormen. Laminaat is verkrijgbaar in nog meer kleuren en texturen dan hardhout, en nieuwere opties bootsen op overtuigende wijze het uiterlijk van steen, baksteen of tegel na. Het kan zelfs worden gestructureerd om te voelen als houtnerf of het oppervlak van steen, waardoor het er realistischer uitziet terwijl het toch duurzaam en gemakkelijk te reinigen is. Dit geeft je veel flexibiliteit om precies die look te vinden die het beste bij je past. Ben je op zoek naar een mooie laminaatvloer? Kijk dan op de website van Dino Tapijt voor laminaat in Almere te kopen.

Tapijt

Hoewel hardhout en laminaatvloeren de laatste decennia aan populariteit hebben gewonnen, is tapijt in veel woningen nog steeds een belangrijk element. Tapijt geeft een gevoel van warmte en gezelligheid in verschillende kleuren en materialen. Het helpt ook bij het minimaliseren van lawaai, waardoor het perfect is voor kamers op de tweede verdieping, gangen en kinderspeelplaatsen. Veel mensen stellen het ook op prijs om tapijt in de slaapkamer te hebben op die koude winterochtenden.  Natuurlijk moet je je tapijt altijd goed beschermen, en dat maakt de kwaliteit zo belangrijk. Het materiaal dat je kiest doet er ook toe. Als vlekbestendigheid belangrijk is voor je gezin, zal een polyester tapijt natuurlijk beter bestand zijn tegen vlekken dan een nylon tapijt. Je kunt ook een tapijt laten behandelen om gemorste vlekken makkelijker op te ruimen. Als je overweegt om in bepaalde delen van je huis tapijt te verwerken, kies dan een fabrikant die extreem hoogwaardige en duurzame materialen levert, zoals de materialen die onze vloerbedekking partner Dino Tapijt aanbiedt.

Pin It on Pinterest