Cuperus vastgoed

Visgraat laminaat wel of niet in een kleine ruimte leggen?

Geplaatst op

Wanneer je aan de slag bent met de inrichting van een kleine leefruimte, dan zul je ongetwijfeld bezig zijn met manieren om de kamer te vergroten. Hier zijn diverse en handige manieren voor. Denk maar aan het ophangen van een lange spiegel zoals in een restaurant of kapperszaak. De vloer speelt hier ook een grote rol in. Zo behandelen we in deze blog het effect van visgraat laminaat in een kleine ruimte.

Kiezen voor visgraat laminaat

Een visgraat vloer is onderscheidend van een reguliere houtvloer. Deze planken worden haaks op elkaar gelegd waardoor het bekende visgraat effect ontstaat. Het geeft het interieur een andere dynamiek en zorgt tevens voor een luxe uitstraling. Deze type vloer komt voor in vele soorten en maten. Maar is het ook ideaal om te gebruiken in een kleine ruimte? Het antwoord: jazeker! Zolang je de ruimte goed op elkaar afstemt.

De ruimte verkleinen of vergroten

De grootte van de visgraat planken heeft een effect op hoe je naar de kamer kijkt. Zo kan het de kamer verkleinen, vergroten en voor een rustige of meer drukke uitstraling zorgen. Wanneer je bezig bent met de inrichting van een kleinere ruimte, dan is het handig om te kijken naar kleinere visgraat laminaat planken. Door meer planken in de kleine ruimte te leggen zorgt dit ervoor dat de ruimte groter lijkt. Het is aan te raden om dit niet in een grote ruimte te doen, dan zorgt dit juist voor een onrustige uitstraling. Maak in grote ruimtes juist gebruik van grotere planken.

Combinatie met de rest van de inrichting

De vloer is een belangrijk onderdeel van de inrichting, maar werkt alleen het beste als je dit goed combineert. Zo is een combinatie van een donkere visgraat laminaat vloer en lichte wanden ideaal om de ruimte te vergroten. Een lichte vloer, wanden en plafond zorgen ook voor een vergrotend effect op de ruimte. Probeer te voorkomen dat zowel de vloer als het plafond een donkere kleur krijgt. Dit zorgt er juist voor dat de ruimte lager lijkt en daardoor ook kleiner. Probeer dus goed op te letten hoe je de kleuren van de ruimte precies invult bij het gebruik van donkere kleuren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden