Cuperus vastgoed

Vijf redenen om voor betonlook tegels te kiezen

Geplaatst op

Een betonlook vloer is tegenwoordig niet alleen voor kelders en garages. De moderne woningen omarmen deze stijl en designers zijn fan van de eenvoudige, industriële uitstraling. De mogelijkheden van een betonlook vloer zijn eindeloos wat betreft de kleuren en afwerking, maar er zitten ook nadelen aan. Een goede vervanger is de betonlook tegel. In deze blog kijken we naar een aantal redenen waarom deze tegels zo goed zijn.

Het kostenplaatje

De eerste reden is puur een financiële overweging. Hoewel een cementvloer er goed uitziet, komt het ook met een prijskaartje. Bij een cementvloer gaat het vooral zitten in het vakmanschap dat nodig is om de vloer netjes te kunnen leggen. Betonlook tegels daarentegen zijn eenvoudig te leggen en daarmee aanzienlijk goedkoper.

Duurzaamheid van de betonlook tegels

Een ander groot voordeel van betonlook tegels ten opzichte van een betonnen vloer is de duurzaamheid. Er komen vrijwel geen krassen op en de tegels zullen niet makkelijk breken. Daarnaast zijn de meeste tegels goed geseald, waardoor ze water- en vlekkenafstotend zijn. In tegenstelling tot een cementvloer, waar vlekken goed zichtbaar op zullen zijn.

Onderhoud van de tegels

Voortbordurend op het eerder genoemde punt; ook het onderhouden van de tegels is vele malen gemakkelijker dan een echte betonnen vloer. Een dergelijke vloer moet je minstens twee keer per jaar sealen of waxen, om te voorkomen dat vlekken altijd te zien zijn. Betonlook tegels hebben een dergelijke bescherming standaard en kun je vlekken heel eenvoudig verwijderen.

Flexibiliteit

Omdat de betonlook tegels zo licht zijn, is het ook mogelijk om ze als wandtegels te gebruiken. Dit is bij echt cement of beton vrijwel niet te doen, tenzij je een woning laat bouwen en het in een keer goed doet. Mocht je zelf na 10 of 15 jaar de tegels helemaal beu zijn, kun je ze gemakkelijker verwijderen en vervangen. 

Temperatuur van de vloer

Een vloer van cement houdt geen warmte vast. Dat betekent dat in de winter de vloer ijskoud is en oncomfortabel om op te lopen. Dus als je niet de hele dag met schoenen aan in huis wil lopen, zijn betonlook tegels een betere optie. Daaronder kun je namelijk eenvoudig vloerverwarming aanleggen, wat je voeten en de hele ruimte kan verwarmen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden