Cuperus vastgoed

VCA vol: zeker een cursus die je niet moet overslaan

Geplaatst op

Een VCA vol certificaat halen is een slimme zet. Hoe zit dat dan precies? We nemen het graag met je door in deze blog, zodat je weet hoe het zit. We nemen op onze site sowieso de nodige tips met je door ten aanzien van vastgoed, wonen en veiligheid. En wel in teksten die zowel voor ondernemers als voor particulieren interessant zijn. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips en informatie. 

De inhoud van de VCA-vol-cursus

In principe is de VCA-vol-cursus een opleiding die gericht is op de praktijk. Dat wil zeggen dat de context waarin de vaardigheden gebruikt worden, een centrale plek in de cursus geniet. Ook is het mogelijk om de cursus te volgen op de locatie waar je werkt, dus je werkplek. Tijdens de cursus worden er allerlei onderwerpen behandeld die van belangrijk zijn om de veiligheid te garanderen. Denk aan de wetgeving omtrent de arboregels. Ook het veilig werken op hoogte is een belangrijk onderwerp. Vergeet niet dat er ook vaak met machines gewerkt wordt die een gevaar met zich meebrengen. Wanneer je gewend bent aan de machines in je buurt kan het ook zo zijn dat je minder alert bent op dit gevaar. Dus een reminder wat dit betreft is altijd goed. 

In geval van nood 

Het is belangrijk om te voorkomen dat er problemen ontstaan met machines. Het is goed om te weten waar en in elke samenloop van omstandigheden explosie- en brandgevaar op de loer ligt. En wat je moet doen als er daadwerkelijk iets gebeurt. Allemaal kennis die handig is om paraat te hebben. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Daarom is het zo belangrijk om een veilige werkplek te creëren en voorzorgsmaatregelen te treffen, waaronder beschermingsmiddelen. 

De cursus afgerond wat nu? 

Als je de cursus afgerond hebt, dan ontvang je het VCA-certificaat. Hiermee kun je laten zien dat je voldoende kennis over veiligheid binnen een bedrijf hebt. Dit certificaat is bij alle bedrijven in Nederland geldig voor de duur van 10 jaar. Daarna kun je weer een cursus doen. Er kan namelijk in 10 jaar tijd aardig wat veranderen. Misschien verandert er wel wat in het bedrijfspand waarin je werkzaam bent. Reden om de veiligheidsregels en dergelijke tegen het licht te houden. 

Voor meer informatie over vastgoed, veiligheid en aanverwante onderwerpen lees je de blogs op onze site. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden