Cuperus vastgoed

Tips voor het verven van je muren

Geplaatst op

Toe aan een nieuwe kleur voor op de muren? Het kiezen van de juiste kleur kan veel twijfel veroorzaken. Veel doe-het-zelvers maken dezelfde fouten bij het uitkiezen van de verf. Die fouten ga ik in deze blog behandelen en ik geef je tips.

In welk licht kies je de kleur uit?

Als je je verf kleur kiest in de bouwmarkt zie je de kleur waarschijnlijk in vol helder TL-licht. In je eigen huis komt de kleur heel anders over dan in de winkel. Als je de kleur pas in je eigen huis uitzoekt, dan zal je zien dat de omgeving veel invloed kan hebben op het effect van de kleur. 

Aan de slag zonder interieurplan

Voor je gaat starten met het veranderen van je interieur kun je het best een interieurplan maken. Als je half over kop gaat beginnen met het verven van je muren, maar de meubels die je achteraf aanschaft er niet bij passen, dan kun je weer opnieuw beginnen. 

Grijze muur

Je wilt misschien een grijze muur in je huis, maar bedenk dat er honderden kleuren grijs bestaan! Je kunt echt beter eerst beginnen met het kiezen van de vloer, meubels en materialen en daarna kijken welke kleur hierbij past. En dit is vooral zo met de kleur grijs. Ga je voor een hele lichte kleur of meer richting antraciet? 

Kies een wand voor een accentkleur

Door een accentkleur toe te voegen aan een bepaalde wand kun je heel leuk spelen met de vorm en dynamiek van een ruimte. Bijvoorbeeld door het schilderen van het plafond creëer je een heel knus gevoel. Dit is ideaal voor in de slaapkamer. Hierdoor lijkt het plafond lager. Je kunt er ook voor kiezen om de achterwand van je bed te schilderen. Zo lijkt de ruimte optisch kleiner en hoe donkerder de kleur, hoe sterker het effect.

Stukadoor

Droom je nou van prachtige muren maar is de structuur van je muren nog niet hoe je het wilt hebben? Neem dan een kijkje op Stukadoor Lelystad. Ze zijn gespecialiseerd in het afwerken van je wand en plafond en kunnen ze zelfs voor je verven met een spuittechniek.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden