Cuperus vastgoed

Tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

Geplaatst op

Een goed beveiligde woning schrikt inbrekers af en verkleint de kans dat er iemand bij jou inbreekt. Dit zijn onze tips om je huis te beveiligen tegen inbraak.

Veiligheidssloten

De eerste tip lijkt vanzelfsprekend, maar in de praktijk blijken veel huizen nog niet voorzien te zijn van goede veiligheidssloten. Verouderde en beschadigde sloten zijn de beste vrienden van inbrekers en zorgen ervoor dat je huis niet voldoende beschermd is. Kies dus voor SKG-gekeurde sloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze sloten maken het inbrekers veel lastiger om binnen te komen en zal ze in de meeste gevallen ook afschrikken.

Op vakantie

Als je op vakantie gaat dan zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Controleer ten eerste of alle ramen en deuren goed gesloten zijn. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat inbrekers weten dat je op vakantie bent. Deel daarom niet op social media dat je weg bent en laat je post regelmatig opruimen door een vriend of familielid. Een briefje op de deur voor een postbezorger dat je niet thuis bent is dan ook niet verstandig. Enkele tips om een indruk te geven dat je thuis bent zijn:

  • Laat wat spullen op tafel liggen
  • Sluit de gordijnen niet helemaal
  • Stel een tijdschakelaar in voor je lichten
  • Laat je brievenbus regelmatig legen

Professionele inbraakbeveiliging

Het beste advies dat we je kunnen geven is het inschakelen van een slotenmaker. Op basis van je buurtveiligheid en type woning kunnen ze je een professioneel advies geven voor inbraakveiligheid. Een slotenmaker kijkt niet alleen naar je sloten, ramen en deuren, maar ook naar schriklichten, alarmsystemen, camera’s en nog veel meer. Kies altijd een slotenmaker met ervaring in je regio. Woon je in Den Haag, kies dan een slotenmaker in Den Haag zodat je zeker weet dat de slotenmaker goed op de hoogte is van de veiligheidsbehoefte in jouw buurt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden