Cuperus vastgoed

Tips om de akoestiek in huis verbeteren

Geplaatst op

Wat is er lekkerder dan op een vrije en grijze dag thuis op de bank films te kijken of heerlijke muziek te luisteren. Er bestaan vandaag de dag veel verschillende manieren om films en series te kijken. Denk bijvoorbeeld aan platformen als Videoland en Netflix. Bovendien is YouTube een zeer populair platform onder jongeren en jongvolwassenen, waarbij de productie van video’s naar een steeds hoger niveau gaat. De productie achter video’s op YouTube neigt steeds dichterbij de productie achter tv programma’s te komen, waardoor ook YouTube een zeer populair platform is om korte films en video’s te kijken. Veel televisies zijn dan ook uitgerust apparatuur waarmee je video’s en films kunt streamen vanaf je mobiele telefoon of tablet. Voor het kijken van films en het luisteren van muziek is de akoestiek van je slaap- en woonkamer zeer belangrijk. In dit blog geven we je verschillende tips om de akoestiek in je woning te verbeteren en een bioscoopervaring te creëren in eigen huis. 

Speakerstandaarden plaatsen

Iedere woning beschikt over verschillende ramen die ideaal zijn om frisse lucht en zonlicht binnen te laten. Ramen zijn echter niet bevorderlijk voor de akoestiek in je woning. Glas is zeer reflecterend, waardoor het geluid uit de speakers alle kanten uitgaat. Ramen zijn echter belangrijk in een woning en kunnen niet zomaar verwijderd worden. Toch zijn er eenvoudige manieren om het nadelige effect van glazen ruiten te verminderen. Zorg ervoor dat de ramen aan de zijkanten van de luisterplek staan, zodat alle speakers naar de zitplek gericht zijn. Daarnaast is het verstandig om vensters aan de voor of achter de speakers te voorkomen. 

Symmetrie

Symmetrie is van grote invloed op de geluidsbeleving in de woning en bevordert de akoestiek. Ongelijke ruimtes in je woning kunnen ervoor zorgen dat je speakers verschillend klinken. Zorg er dan ook voor dat je symmetrie creëert in je woning door bijvoorbeeld gebruik te maken van speaker beugels. Hiermee plaats je iedere speaker eenvoudig op de gewenste positie om de geluidservaring tijdens het kijken van films of luisteren van muziek te verbeteren.

De hoogte van speakers

Voor de perfectie geluidsbeleving en optimale akoestiek in je woning, plaats je jouw speakers op luisterhoogte. Bovendien kun je de akoestiek in je woning verder verbeteren door gebruik te maken van verschillende speakers: speakers vóór en speakers achter de zitplek in je woon- of slaapkamer. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden