Cuperus vastgoed

Tafelbladen afwerken: hoe doe je dat?

Geplaatst op

Een tafelblad afwerken is lastig. Vooral op een grote tafel is het de ultieme test van vaardigheid om het hele oppervlak te bedekken voordat de afwerking te kleverig wordt. De tips in dit artikel maken het moeilijke deel gelukkig een stuk eenvoudiger. Hopelijk geniet je binnenkort van een mooi eindresultaat!

Tip 1: Zorg voor goede ventilatie

Open spanten zijn een eindeloze bron van vallend stof. Dat is natuurlijk erg vervelend. Wanneer afwerkingen op oliebasis gebruikt, hang de platen dan ongeveer een meter van de vloer om te kunnen ventileren. Daardoor heb je minder last van stof.

Tip 2: Maak de vloer vochtig

een vloer bevochtigen met een doekje of een spraybus heeft twee voordelen. Ten eerste voorkomt het dat je vuil meebrengt tijdens het lopen. En het verhoogt het vocht, zodat polyurethaan langzamer uitdroogt en ook veel langer praktisch blijft.

Tip 3: Beperk luchtverplaatsing

wanneer coatings op waterbasis gebruikt, beperk dan de luchtverontreiniging door de verwarming of airconditioning uit te zetten en deuren en ramen te sluiten. Dit geldt niet voor oppervlakken op oliebasis, waarvoor ventilatie nodig is om schadelijke dampen te verwijderen.

Stap 4: Stut het tafelblad

Zet het blad op schroeven, zodat je de randen gemakkelijk kunt afwerken. Wedden dat de tafelbladen binnen mum van tijd prachtig mooi worden?

Stap 5: Verwijder de poten van de tafel

een gedemonteerde tafel is veel gemakkelijker te verplaatsen en de poten zijn gemakkelijker af te werken. Bij een normale tafel is het verwijderen van elke poot net zo eenvoudig als het losdraaien van een moer.

Stap 6: Ga stofzuigen

een stofzuiger met een borstel verwijdert 99% van het schuurstof. Als u een afwerking op waterbasis gebruikt, gebruik dan een pluisvrij doekje dat is bevochtigd met terpentine.

Stap 7: Pas de verlichting aan om de tafelbladen af te werken

Bovenlicht is geweldig voor het meeste werk in de werkplaats, maar slecht voor de afwerking. Probeer dit eens: Doe de bovenverlichting uit en plaats een felle lamp op 1 à 2 meter van de vloer. De schittering onder een lage hoek zal elk foutje accentueren. Vervolgens werk je de foutjes weg om perfecte tafelbladen te creëren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden