Cuperus vastgoed

Stucen: maak van je woning een droompaleis.

Geplaatst op

Met het juiste stukadoorsgereedschap ga je veel sneller die klus klaren. Op stukadoor-shop.nl is het gemakkelijk om de juiste gereedschappen te vinden. We vinden het leuk om er het een en ander met jou over door te nemen. Lees snel in deze blog en ontdek hoe het zit. 

Eerste stappen

Eerst moeten alle wanden en plafonds worden voorbehandeld. Als er op een oude ondergrond wordt gepleisterd, moet er een PVA-oplossing of een oplossing met blauwe korrel worden gebruikt om de hechting en zuiging te bevorderen. Als het op gipsplaat gaat, moeten alle voegen worden afgeplakt om de kans op scheuren in de toekomst te minimaliseren.

Het vervolg

Nu over het mengen, dit is waar het kan worden gewonnen of verloren voor de meesten die nieuw zijn wat betreft pleisterwerk. Als het te nat is, kan het moeilijk zijn om het pleister onder controle te houden, als het te stijf is, kan het niet over de muur of het plafond worden verdeeld. Bij het mengen moet je ook voorkomen dat je te veel mengt, omdat het pleister er dan sneller afloopt. Gebruik een elektrische mixer en probeer een consistentie te krijgen die lijkt op een dikke crème. Alle stukadoors hebben verschillende voorkeuren voor de mix en deze zal vaak veranderen afhankelijk van de ondergrond. Dikkere mengsels zijn meestal beter voor oneffen en artex ondergronden, terwijl een natter mengsel beter is voor gipsplaten en soortgelijke vlakke ondergronden.

Na het aanbrengen van de eerste laag gips moet je het een snelle vlakke laag geven met je spaan om eventuele grote lijnen van gips te verwijderen, neem niet te lang de tijd en streef niet naar perfectie omdat dit nog steeds de eerste laag is.

Laatste dingen

Meng opnieuw en breng de tweede laag aan, nogmaals een snelle afvlakking en vul de meeste onvolkomenheden op. Dit is het moment om je gereedschap en emmer een goede schoonmaakbeurt te geven. Als het pleister begint in te trekken (stevig wordt) kun je het meer bewerken en de muur/het plafond echt beginnen te perfectioneren, een beetje water van je borstel vegen op dit punt helpt. Besteed aandacht aan de randen rond de muren en plinten en zorg ervoor dat alle kieren zijn opgevuld en niet te snel uitdrogen. Zorg ervoor dat je je troffel schoon houdt tijdens het troffelen van de muur/plafond om te voorkomen dat je iets door het pleister trekt. Als je een rand hebt gemaakt, zorg er dan altijd voor dat je de rand met de rand van je spaan schoonmaakt om een mooie scherpe rand te krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden