Cuperus vastgoed

Raam dicht, lichtje aan, deur op slot, sleutels mee.

Geplaatst op

Er bestaan tal van goedkope manieren om ervoor te zorgen dat uw woning goed beveiligd is tegen inbraak. Zelfs wanneer u over voldoende budget beschikt om uw woning optimaal te laten beveiligen, zou het zonde zijn om deze eenvoudige beveiligingstechnieken over het hoofd te negeren. In dit blog vindt u de beste en goedkoopste manieren om uw huis optimaal te beveiligen en inbrekers te weren.

1.      Sluit uw ramen

Maak er een gewoonte van om uw ramen goed af te sluiten, alvorens u uw woning verlaat. Statistieken over huisinbraken geven aan dat veel inbrekers gewoon op zoen zijn naar eenvoudige doelwitten zoals openstaande ramen. Deze snelle inbraken gebeuren veelal tussen 10:00 ’s ochtends en 15:00 ’s middags en worden binnen 8 tot 10 minuten gepleegd. Ook een open kantelraam hebben inbrekers door middel van handige tactieken eenvoudig binnen enkele minuten geopend. Zorg er dan ook voor dat u uw deuren en ramen te allen tijde goed afsluit. Ook wanneer u zelf gewoon thuis bent.

2.      Upgrade uw sloten

Wanneer het al enige tijd is geleden dat u de sloten van uw woning hebt laten vervangen, is het verstandig om een inventarisatie te maken van de huidige kwaliteit van uw sloten.

  1. Zijn er sloten zichtbaar beschadigd?
  2. Zijn sommige sloten gemakkelijk te openen vanaf de buitenkant?
  3. Kunnen er extra sleutels in handen zijn van vreemden?


Beantwoordt u één of meerdere vragen met ‘ja’, dan is het verstandig om uw sloten te laten vervangen door een professionele slotenmaker, zoals slotenmaker Haarlem. Zij zorgen ervoor dat uw woning voorzien wordt van de nieuwste en veiligste sloten. Deze zijn voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en kerntrekbeveiliging.

      3. Zorg voor voldoende (slim) licht

Maak voor uw buitenlampen gebruik van een bewegingssensor. Deze sensor detecteert beweging en schakelt automatisch het licht aan. Met name aan de achterzijde van uw woning zorgen bewegingssensoren voor extra veiligheid omdat het zorgt voor een schrikeffect bij inbrekers.

     4. Voorkom standaard verstopplekken van uw sleutel

Het verbergen van een sleutel op een voorspelbare plaats zoals onder de deurmat of in een bloempot bij de deur, maakt het veel te makkelijk voor inbrekers. Geef in plaats daarvan een extra sleutel aan een vertrouwde buurman, zoek een nieuwe onverwachte verstopplek, of beter nog, voorkom het buiten plaatsen van uw huissleutel.

     5. Houd uw waardevolle spullen uit het zicht

Maak het inbrekers niet te makkelijk en zorg ervoor dat u de waardevolle spullen uit het zicht van inbrekers houdt. Maak gebruik van gordijnen of jaloezieën om voorbijgangers het zicht te ontnemen. Zo zorgt u ervoor dat zij niet in de verleiding komen om een inbraakpoging te wagen. Belangrijke spullen zoals elektronica, juwelen, geld of belangrijke persoonlijke documenten, kunt u het best in een afgesloten kluis bewaren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden