Cuperus vastgoed

Manieren van zonwering voor in je huis

Geplaatst op

Het blokkeren van de zon kan je doen om verschillende redenen. Vroeg in de ochtend kan de zon je bijvoorbeeld wakker maken. Overdag kan de zon je kamer heter maken, waardoor bijvoorbeeld je energierekening omhoog kan gaan, omdat je airconditioning de hele dag draait. Felle zo kan er zelfs voor zorgen dat je meubilair verkleurd. In deze blog gaan we het hebben over verschillende manieren van zonwering voor in je huis.

Dekens of lakens

Als je even naar een Quick fix zoekt, dan is het gebruiken van dekens of lakens de makkelijkste optie. Je hebt deze namelijk waarschijnlijk wel ergens liggen in je huis, dus deze optie is heel toegankelijk. Hoe donkerder en dikker een deken of laken is, hoe beter hij de zon zou kunnen weren. Om deze dekens of lakens op te hangen, kan je bijvoorbeeld tape gebruiken of scherpe objecten die je ergens in kunt steken. Zorg ervoor dat het laken of deken boven het frame van het raam hangt tot aan de onderkant van het raam. Dit is misschien niet visueel de aantrekkelijkste optie, maar het is wel een snelle tijdelijke.

Verduisteringsgordijnen

Als je iets zoekt wat misschien iets mooier in je kamer past, dan een deken of een laken, dan zijn verduisteringsgordijnen misschien iets voor jou. Zulke gordijnen zijn heel effectief in het blokkeren van UV stralingen. Deze gordijnen zullen er dus ook voor zorgen dat er geen licht op je meubilair komt, zodat deze ook niet zijn kleur kan verliezen. Uit onderzoek blijkt dat als verduisteringsgordijnen goed zijn geïnstalleerd, dit kan helpen met het verminderen van de energierekening met 20%.

Aluminiumfolie

Aluminiumfolie is ook niet een van de mooiste opties, maar misschien wel een van de effectiefste. Als je in een warm land leeft, dan is het sowieso handig om aluminiumfolie voor de ruiten te hebben. Dit komt omdat aluminiumfolie niet alleen de zon niet door laat, de zon wordt gereflecteerd waardoor er ook heel weinig warmte op het aluminiumfolie valt. Dit kan je helpen in het verlagen van je energierekening, nog meer als dat verduisteringsgordijnen dat kan.

Rolluiken en luifels

Voor zonwering dan ook gebruik gemaakt worden van rolluiken en luifels. Rolluiken en luifels zien er over het algemeen strak uit. We raden wel aan dat als je voor rolluiken kiest, om deze aan de buitenkant van je raam te installeren. Om deze dan te kunnen besturen kan je een handzender gebruiken. Een luifel is geïnstalleerd aan de buitenkant van je huis en is zonwerend. Deze verduistering is in- en uitschuifbaar. Zeker een effectieve manier om de zon te weren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden