Cuperus vastgoed

Maak je woning ecologisch met deze klustips

Geplaatst op

Wanneer jij je woning ecologisch verantwoord wil maken kun je dit doen met een aantal simpele klusjes. En deze blog wil het graag laten weten. Er zijn zoveel dingen die gemakkelijk zijn te verhelpen, maar waar je gewoon niet zo snel aan denkt. Denk bijvoorbeeld aan opnieuw kitvoegen, zo tocht je huis niet en gaat er geen warmte verloren via de ramen. 

Kies dubbel of driedubbel glas

Het is slim om te kiezen voor dubbele beglazing. Dit maakt dat je veel minder warmte verliest via de ruiten. Dit is een probleem in oude huizen met enkele beglazing. Natuurlijk is het de bedoeling dat ook het kitwerk helemaal top is, zodat je daar ook geen warmte lekkage hebt. Het omgekeerde is overigens ook waar, dat je koelte binnen kunt houden in deze zomer. Dan hoeft de airco niet zo hard te werken. Dat is fijner voor je portemonnee omdat het energieverbruik hierdoor daalt 

Ga slim om met ventilatie

Een van de eerste reacties van mensen is met warm weer de ramen open zetten. Maar hierdoor laat je de warmte juist het huis binnen. Dus beter is het ze gesloten te laten om ze in de avond wanneer het koel is open te doen. 

Kies voor techniek met een hoogrendement

Of je nu praat over een verwarming, wasmachine, airco of apparaten voor vermaakt, zoals televisies of computers, wat je eruit kunt halen aan functionaliteit moet in overeenstemming zijn met het energieverbruik. Meer concreet: je kunt het beste een apparaat kiezen dat niet te veel energieverbruik voor zijn functies. Dat maakt nogal een verschil voor de energierekening en het milieu. Kijk naar het energielabel als dit er is, anders moet je even kijken op internet wat precies de specificaties zijn. Concreet voorbeeld: als je kunt kiezen tussen een plasma en een ledtv, dan is het slim om voor led te gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden