Cuperus vastgoed

Kan je vochtig toiletpapier in de wc gooien?

Geplaatst op

Weet je nog de eerste keer dat je vochtig toiletpapier gebruikte in plaats van gewoon wc-papier? Het leek wel alsof er een wereld voor je open ging! Na gebruik voelt alles namelijk een stuk schoner, dan na normaal papier. Maar is het nou nodig om een prullenbakje naast het toilet te houden, om de doekjes in weg te gooien? Of kun je deze vochtige doekjes gewoon doorspoelen? Een loodgieter geeft antwoord op deze belangrijke vraag. 

Breken vochtige doekjes af? 

Vochtige doekjes voor gebruik op het toilet worden vaak op de markt gebracht als “spoelbaar”. Dat betekent dat je zonder enige problemen deze doekjes door kan spoelen, toch? Verkeerd! Ook al breken deze doekjes uiteindelijk wel af, ze doen er een stuk langer over dan wc-papier. Doordat vochtige doekjes niet snel afbreken, kunnen deze ernstige verstoppingen in je leidingen veroorzaken. 

Ophopingen in je leiding

Naast het wel of niet kunnen afbreken van de vochtige doekjes, speelt er een ander factor mee, namelijk wat er al in je leidingen rondzwerft. Spoel je bijvoorbeeld dik toiletpapier, papieren handdoekjes, wattenstaafjes, flosdraad, toiletreinigingsdoekjes en/of maandverband door? Dan kan je vochtige doekje de leiding doen overlopen. Alle bovenstaande artikelen zijn er niet op gemaakt om doorgespoeld te worden. Bij een verstopping moet er een loodgieter aan te pas komen, bijvoorbeeld loodgieter Amsterdam

Wat mag je wel door het toilet heen spoelen?

Vochtige toiletdoekjes, schoonmaakdoekjes, babydoekjes, billendoekjes en doekjes om je make-up te verwijderen mogen bijvoorbeeld allemaal niet door het toilet worden gespoeld. Maar wat mag je dan wel doorspoelen? 

Het volgende mag door de wc heen worden gespoeld:

  • Poep
  • Plas
  • Wc-papier
  • Water met schoonmaakmiddel
  • Vloeibare restjes eten 
  • Dranken

Ondanks dat olie en frituurvet vloeibaar is mag je dit niet door de wc heen spoelen. Giet restjes olie en frituurvet in bijvoorbeeld een melkpak en lever dit in bij de vuilstort. Dit scheelt je een hoop verstoppingen en loodgieters kosten!

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden