Cuperus vastgoed

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Geplaatst op

De woning duurzaam verwarmen is voor steeds meer huishoudens een doel. Dit is mogelijk door middel van een warmtepomp. Deze pomp faciliteert warm water en levert een bijdrage aan de verwarming. Dit gebeurt geheel gasvrij. Met behulp van een waterpomp reduceer je het CO2gehalte flink. Daarnaast levert het een lagere energierekening op. Echter, is deze pomp nog niet voor elke woning inzetbaar. Ontdek via deze blog of jouw woning hier wel voor geschikt is.

Wat is een hybride warmtepomp?

De hybride warmtepomp koppel je aan de cv-ketel in je woning. De warmtepomp ondersteunt de cv-ketel in het verwarmen van de woning. Deze werkt op stroom en zorgt op deze manier dat de ketel minder gas hoeft te verbruiken. De ketel zal alleen gas verbruiken om bij te springen. Dit zal voornamelijk gebeuren als er sprake is van koude omstandigheden zoals koude dagen in de winter.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

De ventilatiewarmtepomp is geschikt voor huizen die zijn voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Gemiddeld heeft ongeveer een derde van de huizen in Nederland deze installatie. De warmtepomp haalt de warmte uit de lucht die door dit ventilatiesysteem heen gaat. Ook deze pomp gaat in samenwerking met de cv-ketel. Het is hierbij wel aan te raden om het mechanische ventilatiesysteem niet uit te schakelen. De warmtepomp is namelijk hiervan afhankelijk om goed te kunnen functioneren.

Wat is een complete warmtepomp?

De volledige warmtepomp neemt alle taken op zich in het verwarmen van de woning. Hierdoor heb je geen cv-ketel nodig in de woning. Dat betekent dat je qua verwarmen hierdoor compleet van het gas af kan. De warmtepomp werkt goed samen met een vloer- en muurverwarming. Deze pomp maakt gebruik van een groot watervat, let daarbij op dat dit veel ruimte in de woning zal innemen.

De eisen voor het installeren van een warmtepomp

Voor elke waterpomp raden we aan om eerst het huis goed te isoleren. Hoe meer het huis geïsoleerd is hoe beter de warmtepomp tot zijn recht komt en minder hard zijn werk hoeft te doen. In slecht geïsoleerde huizen zal de warmtepomp niet voldoende warmte afgeven waardoor het juist een slechte keuze is om deze aan te schaffen. Door goed te isoleren reduceer je ook de hoeveelheid dat een cv-ketel moet bijspringen. Bij het installeren van een warmtepomp komen wel eisen kijken. Zoals het installeren van een watervat en het installeren van een buitenunit. Neem contact op met de experts van Inntens Klimaattechniek om te kijken welke warmtepomp in jouw woning geïnstalleerd kan worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden