Cuperus vastgoed

In welke situaties kun je steunen op een advocaat

Geplaatst op

Een arbeidsrecht advocaat kan je helpen je rechten te halen. Het kan zijn dat er op de werkvloer dingen gebeurt zijn die niet deugen. Bijvoorbeeld wanneer je werkgever zich niet aan de regels gehouden heeft. Misschien ben je onterecht ontslagen? Dat soort zaken zijn precies het werkterrein van de arbeidsrecht advocaat. In deze blog nemen we een aantal mogelijke situaties met je door waarin een advocaat je heel goed bij kan staan.

Bedrijfsspionage / hacken

Er komt de laatste jaren steeds meer bedrijfsspionage voor. Hackers vinden het rendabel om bedrijfsgegevens te stelen of een digitale gijzeling te organiseren waarbij de ondernemer geld moet betalen om weer toegang tot zijn systemen te krijgen. Mocht de hacker achterhaald worden, dan is het mogelijk hem of haar aan te klagen. Als er uit deze situatie problemen voor de werknemers ontstaan, dan is er altijd juridische hulp beschikbaar. 

Onterecht ontslagen 

Wil je graag je recht halen omdat je meent dat je onterecht ontslagen bent? Dan is het zeker een goed idee om een arbeidsrecht advocaat te raad in te schakelen. Het kan namelijk zo zijn dat je emotioneel bent en niet per se precies wat wat je moet doen om je zaak goed te kunnen presenteren. Een arbeidsadvocaat staat er emotioneel los van en kan je dus objectief bijstaan in je zaak. 

Overtreding of misdrijf 

Word jij door je werkgever aangeklaagd, omdat hij of zij je verdenkt van bedrijfsspionage of hacken, dan is het mogelijk om een advocaat in de arm te nemen met een specialisatie in het strafrecht. Dit is overigens helemaal geen verplichting, maar het wordt wel sterk aangeraden omdat het gros van de mensen geen ervaring heeft met het gerechtelijke proces. Daarnaast is het vaak niet gemakkelijk om er helemaal uit te komen wat men nu precies in juridische termen allemaal bedoeld. Daarbij spelen emotie en de effectiviteit van de verdediging een belangrijke rol. Wanneer de rollen omgekeerd zijn en jij dus iemand aanklaagt, dan is een strafrechtadvocaat ook erg aan te raden. Dat zorgt in vrijwel alle gevallen voor een beter resultaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden