Cuperus vastgoed

Hoe voorkom ik kalkaanslag in huis?

Geplaatst op

Niet iedereen heeft al de juiste voorzorgsmaatregelen genomen om kalkaanslag te voorkomen in huis. Daarom geven we in deze blog zowel tips om kalkaanslag te voorkomen als te verwijderen. Lees snel verder hoe jij geld kunt besparen en je apparaten langer mee kunt laten gaan. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met: ikwilvanmijnkalkaf.nl

Eenvoudig kalkaanslag in huis voorkomen

Je hoeft geen genie te zijn om kalkaanslag in huis te voorkomen. Er is namelijk een hele handige manier om dit voor elkaar te krijgen, namelijk met een waterontharder. Er zijn er verschillende, maar we willen het graag hebben over de beste. Dit is een waterontharder die werkt met magnetische straling. Het voordeel van deze ontharder is dat hij geen onderhoud vraagt, alleen op de hoofdleiding aangesloten hoeft te worden en je er daarna verder geen omkijken meer naar hebt als het gaat om instellingen. De magnetische straling bewerkt het water zodat kalk zich niet hecht aan de leidingen van je woning, in keukenapparatuur waar water doorheen stroomt of de wasmachine. Laat dit nou net de apparaten zijn die best prijzig zijn, ze gaan door de waterontharder veel langer mee en je hoeft ze je niet te ontkalken.

Natuurlijke reiniging van kalkaanslag 

Wanneer je nog geen waterontharder in je huis had geïnstalleerd en kalkaanslag zich toch heeft gevormd, dan is het mogelijk om met natuurlijke schoonmaakmiddelen deze te verwijderen. Dit kun je heel eenvoudig doen met azijn of citroensap. Een beetje warm water erbij en de kalkaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Veel beter dan de ongezonde chemische middelen waar vaak gebruik van wordt gemaakt voor de ontkalking. Maar dit is dus eigenlijk symptoombestrijding, beter is dus de oorzaak aan te pakken bij de bron, namelijk de hoofdleiding waar het harde water (water met een hoge concentratie kalk) je woning binnenkomt, door gebruik te maken van een waterontharder die werkt met magnetische straling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden