Cuperus vastgoed

Hoe verwijder je een houten vloer uit een woning?

Geplaatst op

Bij het kopen van een nieuwe woning komen altijd nieuwe klusjes kijken. Zo mag je flink aan de slag om de inrichting in orde te maken. Waaronder het uitzoeken van een nieuwe vloer. Een nieuwe vloer leggen gaat niet altijd zomaar. Zo moet je vaak eerst een ondervloer leggen of zelfs een oude vloer er eerst uit laten halen, zoals een houten vloer. Hoe ga je een houten vloer verwijderen? Lees snel verder wat je hierover moet weten.

De vloersoort

De eerste stap is om te kijken met wat voor type vloer je te maken hebt onder de houten vloer. In de meeste gunstige situatie zit er een egaal betonnen vloer. Maar in sommige gevallen kan het ook een oneven vloer zijn of zijn er nog lijm en afvalresten aanwezig. Houdt hiermee dus rekening zodra je de houten vloer verwijdert. Zo kun je een budget opstellen met het eventueel nog behandelen van de ondervloer.

Gereedschap

Het is tijd om de houtenvloer weg te halen. Bekijk hoe de vloer is gelegd en met wat voor soort materialen. Is de vloer niet vastgelijmd? Dan heb je mogelijk alleen aan simpel gereedschap genoeg zoals een koevoet. Is de vloer wel vastgelijmd? Dan heb je extra gereedschap nodig. Zoals een hamer en een zaag. Ga hier voorzichtig mee om, je beschadigt namelijk al vrij snel de ondervloer.

Vloerstroken aanpakken

Zodra er meer ruimte is kun je wat gemakkelijker bij de vloerstroken. Deze kunnen met een hamer tegen elkaar aangelegd zijn, dit maakt het wat makkelijk om ze te verwijderen. Mochten ze vastgelijmd zijn dan zal dit een wat tijdrovender klus worden. Let bij elke vloerstrook goed op het verwijderen ervan.

Houten vloer is verwijderd

Zodra de houten vloer is verwijderd kun je nog kijken wat er nog meer gedaan moet worden. Er kunnen namelijk nog lijmresten aanwezig zijn of ander vuil. Het is zaak om dit eerst te verwijderen voordat je een nieuwe vloer gaat leggen. In sommige gevallen is het mogelijk dat de vloer niet egaal is. Overweeg in dit geval de vloer eerst te egaliseren voordat je een nieuwe vloer gaat leggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden