Cuperus vastgoed

Hoe verhoog je de waarde van je huis met een nieuwe badkamer?

Geplaatst op

Een badkamer is een essentieel onderdeel van ieder huis en niet alleen vanwege het comfort dat het kan bieden. Een goede badkamer, ingericht met hoge kwaliteit sanitair, is een van de beste manieren om waarde aan je woning toe te voegen. Zeker als je in de markt bent om je huis te verkopen is een renovatie aan een badkamer een manier om je woning meer waard te maken. Wat komt er precies bij kijken? In deze blog zetten we het voor je op een rijtje.

Begin met structurele zaken

Een ouderwetse badkamer kan normaal gesproken eenvoudig gerenoveerd worden binnen de beschikbare ruimte. Om te bepalen wat er moet gebeuren, moet je eerst de praktische aspecten van een verbouwing in acht nemen. Zorg dat er geen echte gebreken zijn zoals lekkages en andere kapotte voorzieningen. Dergelijke problemen moeten eerst opgelost worden voordat je aan cosmetische veranderingen kan beginnen. De kosten van structurele of leidingschade kunnen redelijk hoog oplopen, dus maak altijd een kostenplaatje voordat je ergens aan begint. Een voordeel is dat het de waarde van je woning direct veel verhoogd.

Maximaliseer de opbrengst door zelf te helpen

Het is ideaal als je zelf het een en ander kan renoveren in de badkamer. Op die manier bespaar je een hoop kosten, waardoor de uiteindelijke waarde van de investering hoger is. Let wel op dat je het leidingwerk etc. overlaat aan de professionals.

Welke investeringen leveren het meeste op?

Niet iedere renovatie of toevoeging aan je badkamer levert evenveel op bij de verkoop van je woning. De grootste waarde voor je geld haal je ten eerste met kleine dingen als nieuwe, strakke kastjes en een lichtere uitstraling. Zo lijkt je badkamer al snel luxer en ruimer, iets dat het altijd goed doet bij potentiële kopers. Als we kijken naar andere toevoegingen die relatief veel waarde toevoegen ten opzichte van de kosten kom je al snel uit bij de volgende voorzieningen:

  • Een jacuzzi in plaats van een ‘gewoon’ bad
  • Vloerverwarming
  • Een dubbele wastafel indien de ruimte dit toelaat
  • Een douche waar je in kunt zitten
  • Meer (verborgen) opslagruimte

Let wel op dat je niet lukraak spullen gaat toevoegen aan een badkamer omdat ze op zichzelf meer waarde toevoegen aan de ruimte. Zorg dat het visueel een aantrekkelijke badkamer blijft voor kopers en maak gebruik van duurzame materialen van hoge kwaliteit. We raden dan ook aan om altijd verschillende ontwerpen te bekijken in winkels, zoals bij Ton Scholten, een specialist van sanitair in Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden