Cuperus vastgoed

Hoe onderhoud je je gietvloer?

Geplaatst op

Gietvoeren zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Veel mensen schaffen een gietvloer aan wanneer ze een nieuwe woning kopen of vervangen de vloer in hun huidige huis. Een gietvloer is naast dat deze praktisch is, ook erg solide en stijlvol. Je kamer oogt daarnaast ruimer, doordat de vloer naadloos is. Een gietvloer is erg geschikt in combinatie met vloerverwarming en is verkrijgbaar in meerdere kleuren, neem een kijkje op Senso.com wat voor soorten en kleuren gietvloeren er beschikbaar zijn. Een gietvloer gaat makkelijk 30 jaar mee en heeft weinig onderhoud nodig. Toch zijn er verschillende dingen die je zelf kunt doen om de levensduur van je gietvloer te verlengen.

Wat moet je doen na het leggen van je gietvloer?

Ten eerste is het belangrijk dat je na het leggen van de gietvloer, de vloer een week lang goed laat uitzetten en uitharden voordat je hem blootstelt aan chemicaliën of vocht. Om krassen te voorkomen is het raadzaam om een mat neer te leggen voor de (tussen)deuren. Zo voorkom je dat er zand en gruis naar binnen komt. Controleer daarnaast je vloer regelmatig op vlekken, zodat je deze snel kunt verwijderen. Bepaalde stoffen, zoals alcohol, kunnen permanente vlekken veroorzaken. Is er een glas wijn gevallen tijdens een feestje? Dweil dit dan zo snel mogelijk op, in ieder geval binnen 30 minuten.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen voor je gietvloer

Bij het reinigen van jouw vloer is het belangrijk dat je de juiste reinigingsmiddelen gebruikt. Om krassen te voorkomen, gebruik je bij het stofzuigen een (zachte) borstel. Gebruik geen schuurmiddelen, want die kunnen krassen veroorzaken. Schoonmaakmiddelen met chloor veroorzaken ook vlekken op de gietvloer. Producten die zeep en polymeren bevatten zijn ook niet geschikt, omdat ze residu’s achterlaten, wat het reinigen op de lange termijn bemoeilijkt. Reinig jouw vloer regelmatig met schoonmaakproducten die geschikt zijn voor gietvloeren. Houd er rekening mee dat er geen nat gereedschap of vochthoudende voorwerpen zoals hout, rubber en leer op de vloer wordt neergelegd, omdat deze sporen kunnen achterlaten.

Voorkom krassen

Om de levensduur van je gietvloer te verlengen en deze zo mooi mogelijk te houden, is het handig om er voor te zorgen dat je meubels geen krassen achterlaten op de vloer. Als je meubels wilt verplaatsen, til deze dan op, in plaats van ze over de vloer te schuiven en plak viltjes onder de poten van je meubels. Een andere optie is natuurlijk om een vloerkleed of tapijt onder je meubels te leggen. Een mooi vloerkleed voegt net dat beetje extra sfeer toe aan jouw kamer en voorkomt krassen. Houd er echter rekening mee dat de onderkant van het kleed weekmakervrij moet zijn, wat betekent dat het geen gel-achtige stoffen mag bevatten. Dit geldt ook voor eventuele antislipmatten! Een kleed van natuurlijke materialen zoals wol of jute heeft de voorkeur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden