Cuperus vastgoed

Hoe maak je je huis stiller?

Geplaatst op

Een huis kan veel geluid produceren. De waterleidingen tikken, de zolder kraakt en de verwarming zoemt. De bron van dit geluid kan vaak niet verwijderd worden, maar het huis kan wel zo ingericht worden dat het geluid geminimaliseerd wordt. Lees hier welke acties je kunt ondernemen om je huis stiller te maken.

Stevige deuren

Deuren houden vanzelfsprekend geluid tegen. Veel deuren zijn echte holle planken gevuld met lucht. Dit maakt ze ineffectieve geluidsstoppers. Stevige houten deuren zonder luchtige kern helpen veel beter bij het tegenhouden van geluid. Er bestaan ook speciale deuren die gemaakt zijn voor het tegenhouden van geluid. Deze worden vaak in oefenruimtes van poppodia gebruikt.

Het gebruik van geluidsabsorberend materiaal

Het geraamte van het huis bestaat uit harde materialen. Het nadeel van harde materialen is dat deze geluid weerkaatsen. Om dit te voorkomen is het verstandig om zachte voorwerpen te plaatsen: deze absorberen geluid. De meest huizen hebben de standaard geluidsabsorberende voorwerpen in huis. Denk hierbij aan gordijnen en vloerkleden. Er bestaan ook geluidsabsorberende plafonds, die zowel het geluid in de kamer dempen als het geluid dat afkomstig is van de bovenverdieping of

Repareer regelmatig

Piepende deuren, krakende vloeren en rammelende pijpen kunnen vaak gerepareerd worden. Het kost je uiteraard een volledige zondagmiddag maar levert ook veel op. Waterleidingen maken vaak geluid omdat water hard tegen het einde van de pijp aan knalt. Door een waterslot van rubber te plaatsen aan het uiteinde van de buizen demp je dit geluid.

Foamstrips

Zelfs met een goede deur kan het zijn dat je huis niet geluidsdicht is. Veel geluid glipt namelijk langs de kieren van een deur. Door het afplakken van deze kieren met foamstrips gemaakt van foamtape wordt dit langsglippende geluid geabsorbeerd.

Zodra je huis vrij is van vervelende geluiden, kan je overgaan op het optimaliseren van het gewenste geluid. Akoestiek is de sleutelwoord voor aangenaam geluid. Acosorb B.V. helpt je bij het bereiken van de gewenste akoestiek in je huis of bedrijfspand.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden