Cuperus vastgoed

Hoe maak ik van pallets mooie meubels?

Geplaatst op

In deze blog gaan we je vertellen hoe je van pallets mooie meubels kunt maken. Het is ontzettend makkelijk om dit te doen en je bent er niet veel geld aan kwijt. Dit laatste is ook een van de redenen dat mensen zo graag industriële pallet meubels in hun woning of tuin willen hebben. Jazeker, ze zijn voor binnen en buiten. Kijk snel met ons mee en doe je voordeel met deze tips.

Meubels van pallets

Sinds jaar en dag is de industriële stijl populair. We gaan er ook zeker niet vanuit dat deze de komende jaren zal verdwijnen. Er zijn steeds kleine variaties binnen de stijl te zien, maar de grote lijnen blijven hetzelfde. Industrieel design of objecten die normaliter in de industriële context te vinden waren, zijn nu in een residentiële context ingebed. Zo is het ook met pallets. Vroeger waren ze alleen bedoeld voor opslag en transport, tegenwoordig kun je er van alles van maken. Het is makkelijk om van pallets meubels te maken, je hebt er een aantal nodig en natuurlijk bevestigingsmaterialen. Plus de nodige kussens die je bij de bouwmarkt kunt kopen om lekker op te kunnen zitten, dan is je meubelstuk echt af. Ze zijn geschikt voor binnen en buiten.

Hoe maak je palletmeubels? 

Het is mogelijk om palletmeubels te maken door een aantal simpele stappen te volgen. Er zijn verschillende manieren om deze meubels te maken, maar gelukkig kun je op internet verschillende bouwplannen vinden waarmee dit mogelijk is. In de basis komt het erop neer, dat je gereedschap moet hebben, bevestigingsmaterialen en natuurlijk een stapel pallets. We hebben uitgerekend dat je zo’n 15 à 16 pallets nodig hebt om een leuke set te maken. Dit kan een tuinset zijn of een set voor in de woonkamer. Veel mensen maken palletmeubels en zetten er dan daarna industriële wieltjes onder, om de meubels te kunnen verrijden.

Welk gereedschap heb ik nodig?

We raden je aan om te gaan voor goed gereedschap waarmee je snel kunt werken. Wanneer je ondeugdelijk gereedschap hebt, is het heel lastig om op een goede manier aan de slag te gaan. Je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een tacker. Dit is een apparaat dat onder hoge druk nagels schiet door het hout heen. Op deze manier scheelt jou dat veel schroef- en spijkerwerk. Natuurlijk kan het wel zo zijn dat er sommige zaken aangeschroefd moeten worden, bijvoorbeeld wanneer je ze in de winkel kant-en-klaar koopt, bijvoorbeeld een scharnier.

Welke meubels kun je van pallets maken?

Er zijn tal van soorten meubels te maken met pallets, mensen doen dit ook, je ziet het overal op internet. Denk bijvoorbeeld aan: banken, stoelen, bedden, een tuinset compleet met banken en tuintafel, bijzettafel of een salontafel. Doordat de pallet zo’n economische vorm heeft, namelijk een vierkant, is het mogelijk om er van alles mee te maken. De vormgeving is daarnaast ook efficiënt te gebruiken. Naast meubels is het ook mogelijk om een verticale tuin te maken, die hang je dan aan de muur. Dus als je een pallet over hebt, dan kun je dat er nog mee maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden