Cuperus vastgoed

Hoe leg je zelf een gietvloer?

Geplaatst op

Hoewel er een aantal professionele vloercoatingbedrijven zijn die zowel nationaal als internationaal actief zijn, kan het aanbrengen van je eigen epoxy vloercoating een kostenbesparende manier zijn om het werk gedaan te krijgen. In dit blog leggen we je uit hoe dit precies werkt.

Voorbereiden van de vloer

De eerste stap in het zelf aanbrengen van een gietvloer is het reinigen van de vloer. Alle meubels en andere voorwerpen moeten uit de omgeving worden verwijderd en vervolgens moeten alle vlekken zo goed mogelijk worden gereinigd. Als een vlek te moeilijk te reinigen, overweeg dan het gebruik van een schuurmachine, een zandstraler of een krachtige slijpmachine over het gehele vloeroppervlak. Dit kan de vloer gladstrijken. Het proces is vooral belangrijk als er nog een oude verflaag, epoxyhars of een andere kit op de vloer aanwezig is. Om te testen op kit, giet een kleine hoeveelheid water op de vloer. Het moet indringen. Als dit niet het geval is, en in plaats daarvan vormen zich waterkralen op de top, is de vloer al afgedicht.

Zodra de vloer is getest op geschiktheid, komt de schuurmachine in het spel. Als je niet in het bezit bent van of toegang heeft tot een slijpmachine, kan het aanbrengen van een plankje schuurpapier op het uiteinde van een lange stok of paal en het gebruik van dit gereedschap zoals een mop het werk voor je doen. Alle divots, spanen en verkeerd uitgelijnde verbindingen moeten worden gerepareerd. Als er een breuk in het beton is, moet de scheur worden opgevuld om het scheidingsniveau te bereiken. Eventuele spruiten of schroeven moeten worden ingedraaid of vastgedraaid zodat ze niet uit de pas lopen wanneer de primer wordt aangebracht.

Aanbrengen van de grondlaag

Nadat het gehele vloeroppervlak is voorbehandeld voor het aanbrengen van een coating, is het tijd om de primer aan te brengen. De primer wordt net als verf aangebracht en enkele uren laten bezinken voordat de epoxyharsvloercoating wordt aangebracht. Dit proces is zeer eenvoudig en vereist algemene verfgereedschappen, zoals een roller. De aanwijzingen op de epoxyfles moeten worden opgevolgd, maar over het algemeen lijken ze op de volgende instructies:

Bedek eerst de vloer met een dun laagje water. Dump vervolgens al je benodigde epoxy op de grond. Spreid de epoxy met behulp van een rolspeld op een paal in een dunne laag uit over het gehele vloeroppervlak. Laat de epoxy uitharden, meestal gedurende vijf tot zes uur.

Afwerking

Na het drogen van de primer is het tijd om de tweede laag aan te brengen: epoxy finisher. De finisher wordt op dezelfde manier aangebracht als de primer, minus de waterbasis. Als de afwerkeenheid eenmaal de vloer een nacht heeft laten uitharden, moet de vloer er uitzien als een showroom. Een snelle veeg en een polijstbeurt en de vloer zijn mooi, gemakkelijk schoon te maken en zorgen ervoor dat je vloer niet beschadigd raakt.

Wat betreft het reinigen van epoxy vloeren, kun je gewoon een stofzuiger of Swiffer gebruiken, of stofzuigen zoals je dat bij een gewone vloer zou doen, maar zorg ervoor dat je gemorste vloeistoffen snel opruimt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden