Cuperus vastgoed

Hoe kan ik een minimalistisch interieur inrichten?

Geplaatst op

Om de zoveel tijd kan het heel leuk zijn om een nieuw interieur in te richten. Wij raden je aan om een minimalistische stijl te kiezen. De vormen van deze stijl zijn rustgevend en daardoor voel je gewoon helemaal relaxed als je thuis zit. In deze blog gaan we een aantal voorbeelden geven, hoe je een minimalistisch of zeninterieur kan inrichten. Lees snel verder en doe je voordeel ermee.

Boedha

Je ziet ze overal en ze zijn eigenlijk niet meer weg te slaan uit het Nederlandse interieur. We hebben het natuurlijk over de Boeddha‘s. Boeddha‘s zijn standbeelden die in India en Japan een religieuze betekenis hebben. In Nederland daarentegen zijn ze verworden tot een soort kitsch waar iedereen wel iets mee kan. De Boeddhabeelden zie je dan ook vaak terug in interieur’s met een Aziatische spin-off, oftewel een Aziatische stijl. Veel mensen vinden ze mooi en dat zijn ze natuurlijk ook. Het ontwerp komt uit India, maar de gelaatstrekken van de Boeddha stammen uit Griekenland, het is dus eigenlijk een verwersterste versie van de Indiase Boeddha. Boeddha was een religieuze figuur die het boeddhisme gesticht heeft en voor sommigen is het boeddhisme geen religie, maar levensfilosofie of levenswijze. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op als je wilt.

Bamboe

Als er een materiaal is wat overal in de wereld gebruikt wordt, supersterk is en een bijzondere Aziatische look heeft, dan is het wel Bamboe. Wist je dat bamboe een soort gras is? Alleen dan natuurlijk veel harder. Het groeit ook ontzettend snel, dus je moet het ook bijhouden. Het is zeer wintervast en dat maakt het een geschikte materiaal voor in de Nederlandse tuin. Je kunt dus een zeninterieur prima in de tuin maken, zo’n tuin wordt al snel een beetje een Japanse tuin. Daarom is het ook leuk om bijvoorbeeld kooikarpers in een vijver te doen. Ook een brugje en wat interessante planten, hou het een beetje minimalistisch, maken een toffe tuin. Doe zo weinig mogelijk, maar kies wel dingen die bijzondere uitdrukkingskracht hebben, bijvoorbeeld natuurstenen materialen die je in de tuin kan neerzetten. Bijvoorbeeld in de vijver is natuursteen erg mooi. Een vijver kan ook in huis, bijvoorbeeld in een hoek die anders niet gebruikt wordt. 

Juiste verf

Wanneer je een interieur gaat een richten en je wilt verf uitzoeken, dan moet je eigenlijk een beetje richten op de beton-look. Deze is vaak grijs, meestal een beetje gepolijst of juist ruw. Daarbij heeft een zeninterieur vaak een typische gietvloer. Dat kan ook een betonlook vloer zijn, dat wil zeggen, dat het geen echte betonvloer is. Voor het merk verf raden we je Sikkens verf aan dit is verf die snel dekt en een fantastische look heeft.

Conclusie

Een zeninterieur bestaat uit een aantal zaken met een Aziatische twist, materialen die we vaak zien zijn: natuursteen, beton en bamboe. De tinten die we tegenkomen: betonlook of beton. Grijs of antraciet zijn kleuren die vaak gebruikt worden. We hopen dat we je in deze blog hebben kunnen inspireren en creatieve input hebben kunnen geven. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws en de tips op het gebied van interieur en wonen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden