Cuperus vastgoed

Hoe houd ik mijn bedrijfspand goed schoon?

Geplaatst op

Waar hard gewerkt wordt zal ook vuil zich gaan ophopen. Net zoals thuis is het zaak om regelmatig een goede schoonmaak op kantoor te houden. Maar waar moet je allemaal op letten? Vooral wanneer je beschikt over een heel groot pand. We behandelen in deze blog de belangrijkste schoonmaaktips die je kunt volgen voor op de werkvloer. Dit maakt het schoonmaakproces op grote schaal een stuk aangenamer.

Schoonmaken van de ramen

Beschikt jouw kantoor over veel raamwerk en ook nog eens veel verdiepingen? Dan is het aan te raden om het schoonmaken van de ramen uit handen te geven. De ervaren glazenwasser uit Amsterdam is gespecialiseerd om vakkundig op grote hoogte jouw raamwerk weer glanzend schoon te maken. Hier wordt speciaal apparatuur voor ingezet, zoals telescoopglasbewassing of magneetsystemen. 

Schoonhouden van het kantoor

Er zijn verschillende factoren die het schoonhouden van het kantoor in balans houden. Je moet hierbij rekening houden met verschillende soorten werkplekken, beweging personeel, werktijden en de temperatuur. Zodra het werkproces binnen een bedrijf veranderd is, heeft dit ook invloed op het schoonmaakproces. Daarnaast kun je voor jezelf stellen in welke mate en op welke gebieden je het kantoor goed schoon wilt houden. Denk hierbij aan het gebruik van chemische producten of het installeren van een klimaatsysteem.

Kantoorartikelen schoonmaken

Op de werkplek maken we dagelijks gebruik van allerlei kantoorartikelen. Wat op het eerste oog schoon lijkt, is in werkelijkheid vaak erg vuil. Denk hierbij aan toetsenborden, computermuizen, beeldschermen. Het zijn grote bronnen van bacteriën. Om een goede hygiëne op kantoor te behouden is het aan te raden om de kantoorartikelen waar je veelvuldig mee werkt meerdere keren in de week schoon te maken. Denk hierbij aan instructies voor het personeel om elke ochtend of na het werk even een schoonmaakdoekje over de gebruikte artikelen te halen.

Schoonmaak spullen voorraad

Om je bedrijfspand goed schoon te houden moet je uiteraard beschikken over de juiste schoonmaakspullen. Zorg dat je alle basisspullen in huis hebt. Vervolgens is het belangrijk de voorraad altijd bij te vullen. Denk hierbij aan de volgende spullen:

  • Afvalzakken
  • Schoonmaakdoekjes
  • Reinigingsmiddelen
  • Sponzen
  • Borstels
  • Wateremmers
  • Stofzuiger
  • Stoffer en blik
  • Bezems

Zorg dat alle schoonmaakspullen te vinden zijn op een centrale plek. Zo zijn alle spullen voor iedereen makkelijk toegankelijk bij het houden van een schoonmaak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden