Cuperus vastgoed

Hoe bescherm ik de privacy in mijn huis?

Geplaatst op

Privacy is een ruim begrip en is de laatste jaren in toenemende mate onderwerp van discussie geworden. Dit komt door de technologische vooruitgang. In deze blog gaan we je een aantal tips geven waarmee jij de privacy thuis kunt waarborgen. Lees snel verder om te ontdekken wat jij kunt doen.

Folie op de ramen

Woon je in de binnenstad van een middelgrote tot grote stad en komen er vaak mensen langs je raam lopen ook in de nacht als het uitgaansgebied gesloten wordt? Dan is het fijn om meer privacy in de woonkamer te hebben, zeker als je op de begane grond woont. Je kunt dan kiezen voor privacyfolie op de ramen te plakken, deze zorgt ervoor dat mensen niet naar binnen kunnen kijken bij jou.

Anoniem zijn op internet

Wanneer je surft op internet is het mogelijk dat andere mensen zien wat je doet. Er zijn verhalen bekend van mensen die een aantal muziekbestanden gedownload hadden en daarna van een advocatenkantoor een brief kregen of ze even 800 dollar wilden aftikken. Wil je nu 100% onherkenbaar kunnen surfen op internet, dan raden we je aan een VPN te nemen, dit is een techniek waarbij de internetverbinding loopt via een server van het VPN bedrijf. Dit heeft als resultaat dat je een nieuw IP-adres krijgt voor je computer wat niet te traceren is naar jouw land en huis, maar bijvoorbeeld naar een anoniem adres in Letland. Dit is volkomen legaal en stelt je in staat om anoniem op internet te zijn. De praktijk heeft uitgewezen dat grote bedrijven niet te vertrouwen zijn met klantgegevens en privacy, dus is het goed om maatregelen te nemen op dit vlak. 

Een beveiligingscamera

Wanneer je een beveiligingscamera hebt is het goed te controleren of je deze wel helemaal goed ingesteld hebt. Het kan namelijk zo zijn dat hij niet goed beveiligd is, waardoor mensen die de fabrieksinstellingen van het ding kennen, gewoon naar binnen kunnen kijken bij je. Maak dus altijd zelf een nieuw wachtwoord aan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden