Cuperus vastgoed

Help mijn woning heeft chronische gebreken!

Geplaatst op

Een woning kan met de tijd een aantal gebreken ontwikkelen die ervoor zorgen dat je woonplezier drastisch naar beneden gaat. Gelukkig zijn er voor deze problemen ook oplossingen. In deze blog gaan we een aantal belangrijke oplossingen voor veelvoorkomende problemen met je doornemen, die vocht en ongedierte gerelateerd zijn. Lees snel verder en kijk hoe deze oplossingen jou kunnen helpen weer heerlijk te wonen in je woning.

Zwam in de vloer

Wanneer je een woning uit bijvoorbeeld de jaren dertig bewoont, dan kan het voorkomen dat er door latere renovaties een probleem optreedt met de ventilatie in je woning. Daarnaast kan het zo zijn dat de woning van oudsher al slecht geïsoleerd was. Door een te hoge luchtvochtigheidsgraad in de kruipruimte is het mogelijk dat er zich een houtzwam vormt, die de vloeren en andere houten delen van de woning aantast. Het is een specialistisch werk om de woning te saneren, de zwam compleet te verwijderen. Niet zelden moet het gehele binnenwerk van de woning gesloopt worden. Ook is het van het grootste belang dat aangetast materiaal (hout), dat bijvoorbeeld in de kruipruimte aanwezig is, verwijderd wordt. Daarnaast moet er een laag zand van ongeveer 10 cm uit de kruipruimte verwijderd worden, omdat hier nog sporen van de zwam in kunnen zitten die het nieuwe hout opnieuw kunnen infecteren. Zwambestrijding moet je altijd aan experts overlaten, dit vanwege de chemicaliën die gebruikt worden bij de bestrijding en de vaktechnische kennis die je moet hebben om deze nauwgezette klus te kunnen klaren. 

Mijn kelder is niet waterdicht

In oude gebouwen, maar ook in nieuwe, zie je dat er een te hoge vochtigheidsgraad of optrekkend vocht, veel schade kan aanrichten. Dit kan zelfs blijvende schade zijn waardoor je woning minder waard wordt. Je kunt deze vochtproblemen op allerlei plekken vinden. Bijvoorbeeld in de gevels, maar ook in de funderingen en kelders van woningen. In het geval van de kelder is het zo, dat deze waterdicht gemaakt kan worden, waardoor optrekkend vocht, en andere oorzaken als regenwater, geen probleem meer kan veroorzaken. Een juiste kelderafdichting voorkomt problemen, zoals schimmels, zwammen en een vieze lucht.

Help mijn huis wordt opgegeten!

Houtwormen, zoals de boktor, is vervelend ongedierte dat zich tegoed doet aan het hout van je woning. Het beste is om deze veelvraat professioneel te laten bestrijden. Ze kunnen voorkomen in de vloer, het dak en in meubelstukken in je woning. Je wilt toch niet dat  mooie, antieke stoeltje van oma ten prooi valt aan de hongerige boktor? Vooral als de boktor in het dak gaat zitten, dan kan dit zorgen voor gevaarlijke situaties, want het beest eet het hout op en dat verliest daardoor zijn draagkracht. Als je er niets aan doet, dan word je op een ochtend wakker met het dak op je hoofd. Geen prettig vooruitzicht voor aan de ontbijttafel. Neem contact op met de experts zodat ze je kunnen helpen met dit probleem. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden