Cuperus vastgoed

Graffiti: kunst of vandalisme?

Geplaatst op

Wanneer je een tekening van verf uit een spuitbus op je muur hebt staan, zal waarschijnlijk niet je eerste reactie zijn dat het een prachtig kunstwerk is. Staat het verder in de stad op een muur van een gebouw voor het algemeen nut, dan zal je reactie veel eerder, zeker wanneer de tekening fraai is, kunnen zijn dat het hier gaat om een kunstwerk. In veel gevallen hangt de toekenning van het kunstpredicaat af van de plek waar graffiti gezet is, of deze geoorlooft is of niet, maar ook van de kwaliteit. 

Graffiti in de oudheid

Al in de tijd van de oude Grieken en Romeinen treffen we graffiti aan, voornamelijk op belangrijke gebouwen. Zo zijn er graffiti gevonden van atleten die meededen bij de eerste Olympische spelen, maar ook in het Colosseum in Rome treffen we ze aan. Sommige onderzoekers beschouwen graffiti als het culturele equivalent van de geurvlag in de biologie. Mensen schrijven bijvoorbeeld: ¨Jan was hier¨. 

Twintigste eeuw en graffiti

De moderne vorm van graffiti die we kennen, is afkomstig uit de populaire cultuur van de twintigste eeuw. Graffiti was in Philadelphia populair onder jongeren, ze maakten het veel met viltstiften op en in treinen en bussen. Deze praktijk werd door jongeren in New York overgenomen. Graffiti verbond zich met de hiphopcultuur en werd er een van de pijlers van. Het heeft in de jaren daarna verschillende functies gehad, bijvoorbeeld om een politieke boodschap uit te drukken, een rapgroep te promoten of een territorium af te bakenen, dit laatste noemen we dan ook gang graffiti. Bekende gangs in Amerika zijn de Bloods en Crips. 

Wanneer je een tag (graffiti) op je muur hebt en je wilt er vanaf, dan is dit gemakkelijk te realiseren. Bel een bedrijf dat graffiti verwijderen kan, dan heb je gegarandeerd goed en snel resultaat. We raden je bs-totaalonderhoud.nl aan. Neem een kijkje op hun site, dan weet je precies wat ze voor je kunnen doen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden