Cuperus vastgoed

Essentiële zaken die je direct moet regelen voor je nieuwe woning

Geplaatst op

Als je een nieuwe woning hebt gekocht en je staat op het punt om definitief over te gaan, dan is het belangrijk om toch het hoofd koel te houden. Er zijn een aantal zaken die je direct moet regelen na de oplevering van je nieuwe woning. Je hebt natuurlijk al meer dan genoeg aan je hoofd, maar om je een beetje wat denkwerk te besparen, hebben we in deze blog essentiële zaken uiteengezet die je direct kunt oppakken.

Sloten vervangen

Bij de sleuteloverdracht wordt er verwacht dat de voormalige eigenaar van de woning alle sleutels overdraagt. Het is echter niet te achterhalen of de vorige bewoner misschien reservesleutels heeft laten maken die in de loop van de jaren kwijt zijn geraakt. Het kan zo maar zo zijn dat er nog een paar sleutels rondslingeren ergens waarmee een wildvreemde toegang kan krijgen tot je huis. Je moet dan alleen nog maar hopen dat er aan deze sleutel geen sleutelhanger zit met daarop het adres! Om het zekere voor het onzekere te nemen kan het daarom verstandig zijn om uit voorzorg alle sloten te vervangen. Zeker wanneer verhuist naar of binnen een grote stad, is het goed om even te Googelen naar termen zoals slotenmaker amsterdam, slotenmaker rotterdam, slotenmaker utrecht of slotenmaker den haag. Zeker in de grote steden vind je al gauw diverse slotenmakers die je sloten kunnen vervangen.

Opstal- en inboedelverzekering

Als je een nieuwe woning hebt, moet je deze verzekeren. Een opstalverzekering zorgt ervoor dat, wanneer er schade optreedt aan je woning wat niet door je eigen toedoen is veroorzaakt, je niet hoeft op te draaien voor de kosten. Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat, wanneer er schade optreedt aan de spullen, meubels of aan het interieur van je woning, je ook niet hoeft op te draaien voor de kosten. Nota bene dat er vaak wel een eigen risico vastzit aan deze verzekeringen waardoor je vaak toch nog wel een eigen bijdrage moet leveren voor de geleden schade. Desalniettemin is het verstandig om hier een goed geïnformeerde keuze over te kunnen maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden