Cuperus vastgoed

Een badkamerrenovatie voegt waarde toe aan je huis

Geplaatst op

Of je nu denkt aan het binnenkort verkopen van uw huis of gewoon nieuwsgierig bent naar het rendement van een badkamerrenovatie, het is verstandig om te onderzoeken hoeveel waarde een renovatie aan een woning toevoegt. Wist je dat een badkamerrenovatie volgens een rapport uit 2019 als de meest populaire woningverbetering wordt beschouwd? Steeds meer kopers willen bijgewerkte badkamers, dus renovaties komen steeds vaker voor. In deze blog leggen we uit waarom een badkamerrenovatie een slimme zet is en hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Wat voor soort renovatie levert mij het meeste op?

Een huis verkoopt sneller wanneer de ‘basisbehoeften’ in topconditie zijn. Denk hierbij aan de sanitaire voorzieningen, de keuken en de slaapkamer. De vraag en aanbod is in elke regio natuurlijk net even anders maar met een reparatie kun je daadwerkelijk waarde toevoegen.
Welk soort renovatie levert mij dan het meeste op? Hier zijn wat tips waar je rekening mee moet houden:

 • Het repareren van problemen verhoogt de waarde van een huis. Is er een lek in het loodgieterswerk of een werkt het licht niet? Het oplossen van die problemen zal een positief rendement opleveren. Het zou op zijn minst moeten voorkomen dat kopers worden weggejaagd door reparaties die ze zouden moeten aanpakken.
 • Het bijwerken van versleten items is altijd de moeite waard. Van beschadigde vloeren tot een verouderde deur, je kunt niet fout gaan bij het bijwerken van versleten items.
 • Maak het bad/douche functioneler voor een groter rendement. Functionele upgrades van de badkamer zijn een grote plus voor een potentiële koper. Denk hierbij aan een vergrote douche, het creëren van bruikbare opbergruimte en/of het plaatsen van een zitje in de douche.

Luxevoorwerpen die het meeste rendement opleveren

Sommige renovaties of vervangingen kunnen maar liefst een rendement van 50 tot 66% van de kosten opleveren. Tegenwoordig, met een krappe markt, zou dit zelfs 100% kunnen opleveren.
Er zijn voorwerpen die meer opleveren, hieronder een lijstje met de voorwerpen die het grootste rendement opleveren:

 • Een dubbele wastafel
 • Een douchezitje
 • Verwarmde vloeren
 • Een bubbelbad of stoomdouche
 • Efficiënte opslagruimte
 • Nieuw sanitair
 • Wastafel upgrade – inclusief kranen en kasten
 • Verse verf
 • Nieuwe vloeren
 • Energie-efficiënte upgrades

Hoe pak je een badkamerrenovatie het beste aan?

Een badkamer renovatie kun je het beste samen met een professional doen. Wij zijn groot fan van balotti.com. Zij hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en leveren van badkamers. Elk soort design hebben zij langs zien komen. Een van de grootste redenen dat we graag met een professional als Balotti werken is omdat je hier met een 3D ontwerptool de badkamer kunt ontwerpen. Zo zie je gelijk het ontwerp en is het eerder maatwerk dan giswerk. Zo krijg je veel betere resultaten en heb je dus meer zicht op wat er mogelijk is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden