Cuperus vastgoed

Voordelen van drukregelaars binnen een bedrijf

Geplaatst op

In deze blog vertellen we je meer over drukregelaars. Heb jij binnen je bedrijf te maken met perslucht? Dan is dit de blog die je echt moet lezen. Wanneer je meer zou willen weten over vastgoed, zaken doen en alles wat te maken heeft met de makelaardij, dan is het een goed idee om de andere teksten op onze site te lezen. Daar staat namelijk heel veel interessante informatie over deze onderwerpen in. 

Voordelen van drukregelaar

Er zijn vele voordelen verbonden met het installeren en gebruiken van een drukregelaar. Denk aan: 

  • Geen externe voeding nodig om de klep te positioneren
  • Geen behoefte aan afzonderlijke meetelementen of terugkoppelingsregelaars
  • Het ontwerp is meestal eenvoudig, met lage kosten, hoge betrouwbaarheid en gemakkelijk te onderhouden
  • Regelaars zijn in direct contact met de gecontroleerde variabele en bieden een zeer snelle reactie

Al met al is een drukregelaar zeer bruikbaar en welhaast onmisbaar als je met perslucht werkt in je bedrijf. 

Welke drukregelaar zijn er? 

Er zijn vele soorten drukregelaars waaruit je kunt kiezen. Voor toepassingen die het hoogste niveau van nauwkeurigheid vereisen, zal een precisieregelaar de beste resultaten opleveren. Precisieregelaars zijn gevoeliger dan andere types, wat betekent dat het mechanisme van de regelaar een kleinere verandering in de stroomafwaartse druk kan detecteren en het systeem sneller kan laten terugkeren naar het vorige instelpunt.  

Belang van precisie? 

De drukregeling die precisieregelaars bieden, is van cruciaal belang en biedt vele voordelen. Door gebruik te maken van een precisiedrukregelaar kunnen zelfs de meest veeleisende systemen nauwkeurig worden gehandhaafd. Enkele bijkomende voordelen zijn:

  • Verbeterde veiligheid van de operator. Het hebben van een betrouwbare, gecontroleerde hoeveelheid druk in pneumatische systemen draagt bij aan een verbeterde veiligheid op de werkplek en vermindert de vermoeidheid van de operator. 
  • Lagere bedrijfskosten. Systemen presteren economischer omdat de hoeveelheid verspilde perslucht wordt verminderd. Bovendien lopen machines en uitrusting niet het risico beschadigd te worden door een te hoge druk.  
  • Zorgt voor meer consistentie. Ongeacht variaties in stroomopwaarts debiet en druk, wordt een constante drukuitvoer geleverd, zonder dat de druk handmatig hoeft te worden gecontroleerd. 

Fijn om te weten dat de techniek zo ver gevorderd is dat je goede instrumenten online kunt bestellen voor je bedrijf. Kijk daarvoor zeker eens op mattech.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden