Cuperus vastgoed

De werkzaamheden van een makelaar

Geplaatst op

Een makelaar fungeert als tussenpersoon bij het aankopen, verkopen en verhuren van woning, kantoren, bedrijfspanden en ander onroerend goed. Je schakelt een aankoopmakelaar meestal in als je een huis wilt aankopen, als je een huis wilt verkopen, dan schakel je een verkoopmakelaar in. Veel mensen denken dat een makelaar zich alleen bezighoudt met de aan- en verkoop van vastgoed, echter een makelaar heeft nog veel meer taken. Zo kan een makelaar in opdracht van klanten ook analyses opmaken en onroerend goed beheren voor vastgoedinvesteerders. Wat doet een aankoop- en verkoopmakelaar? Onderstaand vertellen we er alles over!

Taken van een aankoop en verhuurmakelaar

Wanneer je een huis wilt aankopen, dan helpt een aankoopmakelaar jou bij de aankoop van een nieuw huis. De makelaar kan namelijk meer vertellen over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwe woning. Als het gaat om een nieuwbouwwoning, werkt de financiering net wat anders dan bij de aankoop van een andere woning. Je kunt op de website pandomonieuwbouw.nl daar meer over lezen. De aankoopmakelaar brengt de wensen van de klant in kaart, aan de hand van deze wensen zoekt de aankoopmakelaar een woning die aan je wensen voldoet. Daarnaast voert de aankoopmakelaar onderhandelingen met de makelaar van de verkopende partij. Tot slot begeleidt de aankoopmakelaar de klant in het hele aankoopproces, hierbij wordt altijd gekeken naar de juridische en notariële zaken.

Een verhuurmakelaar fungeert juist als bemiddelaar bij het verhuren van kamers, studio’s en woningen. Een verhuurmakelaar zorgt onder andere voor het vinden van potentiële huurders, het bezichtigen en het opstellen van contracten voor de verhuur. Daarnaast wordt er door de verhuurmakelaar ook eerst een screening gemaakt om na te gaan of de potentiële huurder onder andere kan voldoen aan de maandelijkse huur.

Taken van een verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar is altijd op de hoogte van de huidige woningmarkt en geeft advies over een juiste verkoopprijs. Daarnaast bepaalt de verkoopmakelaar ook een verkoopstrategie en zoekt de makelaar naar potentiële kopers. Het opstellen van een voorlopig koopcontract valt ook onder de werkzaamheden die een verkoopmakelaar regelmatig verricht. Tot slot onderhandelt de verkoopmakelaar met de makelaar van de kopers.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden