Cuperus vastgoed

De voordelen van zonnepanelen voor je bedrijf

Geplaatst op

Het installeren van zonnepanelen voor je bedrijf is een slimme zakelijke stap. Je kunt namelijk je vaste lasten verlagen en je hoeft ook niet te stressen om verhogende energiekosten elk jaar. Daarnaast is het helemaal in om als bedrijf milieuvriendelijk te zijn, met zonnepanelen kun je dus ook echt een statement maken. Daarnaast is het ook vaak zo dat binnen gemeentes hier een potje voor klaar staat. Deze potjes zijn er om bedrijven te stimuleren om milieuvriendelijker te gaan werken. Dat betekent dat je vaak nog een subsidie kunt aanvragen als jij ervoor kiest om zonnepanelen te installeren op het dak van je bedrijf. In deze blog gaan het hebben over de voordelen van zonnepanelen voor je bedrijf.

Zonnepanelen kunnen ervoor zorgen dat je energierekening nul wordt

Zoals net al even kort besproken, is het zo dat door zonnepanelen je energierekening drastisch omlaag kan gaan en soms zelfs naar 0. Daarnaast is het ook nog eens zo wat als jij meer energie opwekt dan dat jij op maakt dat je deze energie kan verkopen. Op lange termijn is dit dus heel voordelig.

Je bent beschermd tegen potentiële verhogingen van de energieprijs

Als je als boer aardappelen teelt en veel aardappelen eet en de prijs van die aardappelen gaat omhoog in de markt dan zul je er zelf in de keuken niet zoveel last van hebben. Met zonnepanelen is dit net zo, het maakt niet uit of energie duurder wordt als je het toch allemaal zelf opwekt. Daardoor is het relaxed dat je niet hoeft te denken aan een energierekening en of ie dit jaar weer omhoog gaat.

Wordt een groen bedrijf

In alle branches zal het voordelig zijn om gelabeld te zijn als ‘Green business’. Zeker tegenwoordig nu het milieu veel in het nieuws is wordt er veel naar bedrijven gekeken voor verandering. Als jij dan veel zonnepanelen hebt geïnstalleerd en daardoor al je verbruikte energie zelf opwekt dan kan dit functioneren als een voordeel die jij hebt over een concurrent die niet zijn eigen energie opwekt.

Conclusie

Het installeren van zonnepanelen voor je bedrijf kent dus een aantal voordelen. Ten eerste wordt je energierekening in mindering gebracht of zelfs helemaal weggevaagd. Ten tweede hoef je niet te stressen om een verhoogde energieprijs want je zal toch het meeste of misschien al je eigen energie zelf opwekken. En ten derde kun je differentiëren van concurrenten door middel van positionering als groenbedrijf. Ben jij toevallig naar zonnepanelen op zoek? Dan kunnen wij zonnepanelen Hoogeveen zeker aanraden. Wij hebben zelf ervaring met deze mensen en we kunnen er geen slecht woord over zeggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden