Cuperus vastgoed

De voor- en nadelen van een rietdak

Geplaatst op

Sta je op het punt om een rieten dak aan te schaffen? Dan is het belangrijk welke voor- en nadelen een rieten dak met zich meebrengt. In deze blog gaan we het over deze voor- en nadelen hebben.

Constructie

Er bestaan twee verschillende soorten constructies voor rietendaken, beide constructies hebben zo hun voor- en nadelen. Je hebt de traditionele rietenkap dit is de methode die al eeuwen wordt gebruikt. Deze constructie geeft je echt het boerderijgevoel. De andere is de gesloten constructie, dit is de modernere versie van een rietenkap, deze is dan ook meer afgestemd op de huidige bouweisen.

Voor- en nadelen traditionele constructie

De voordelen van de traditionele constructie zijn: deze constructie heeft echt een apart karakter, vaak zie je het riet ook binnen in het huis. Het is een lichte constructie, zorgt voor goede ventilatie zonder condensvorming. Deze methode wordt al eeuwen gebruikt dus de kennis hierover is zeer beproefd. De nadelen van deze constructie zijn: het zorgt voor meer stof in het huis, dit kan nadelig zijn voor mensen met een longaandoening. Meer energieverlies, want deze constructie is slecht te isoleren. Kostbaar voor brand en hierdoor een kostbaardere verzekering. Voldoet niet aan de huidige bouweisen en mag dus niet op een nieuwbouwproject geplaatst worden.

Voor- en nadelen gesloten constructie

De voordelen van deze constructie zijn: kan goed geïsoleerd worden. Hogere brandveiligheid dan de traditionele constructie, dit zorgt ook voor een lagere verzekeringspremie. Voldoet aan de huidige bouweisen. De nadelen van deze constructie zijn: ventileert minder goed, hier kan mosvorming door ontstaan. Deze constructie is duur om te laten plaatsen en binnenshuis zie je niks van de constructie.

Over het algemeen is de nieuwere constructie (de gesloten constructie) wat veiliger dan de traditionele constructie, deze voldoet dan ook aan de bouweisen. De traditionele constructie zorgt voor een goede ventilatie, maar deze is slecht te isoleren. In tegenstelling tot de moderne versie die wel goed te isoleren is. De traditionele versie kan ook nadelig zijn voor mensen met een longaandoening, aangezien deze voor wat meer stof zorgt, deze voldoet dan ook niet aan de bouweisen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden