Cuperus vastgoed

De urban look: oorsprong en toekomst

Geplaatst op

In deze blog willen we je graag meenemen naar de oorsprong en de toekomst van de urban look, een stijl die steeds populairder wordt in het hedendaagse interieurdesign. De urban look vindt zijn oorsprong in de transformatie van voormalige industriële gebouwen en fabrieken tot loftwoningen in stedelijke gebieden, vooral in de late 20e en vroege 21e eeuw. Deze gebouwen, gekenmerkt door ruwe en onbewerkte materialen zoals bakstenen, beton en staal, vormden de inspiratie voor de unieke esthetiek van de urban look.

Urban look

Het essentiële kenmerk van de urban look is het behouden en benadrukken van industriële elementen, zoals bakstenen muren, betonnen vloeren, zichtbare leidingen en metalen constructies. Deze ruwe en ongepolijste kenmerken worden gecombineerd met moderne en minimalistische accenten om een stoere en eigentijdse uitstraling te creëren die perfect past bij het stedelijke leven.

Woning in de urban-stijl

Om de urban look in je woning te krijgen, zijn er verschillende designtips die je kunt volgen. Allereerst is het belangrijk om industriële elementen te exposeren en te omarmen, zoals eerder genoemd. Laat bakstenen muren onbedekt, kies voor betonnen vloeren en laat leidingen zichtbaar. Dit vormt de basis van je interieur en geeft het die kenmerkende urban uitstraling.

Gedurfde kleuren

Daarnaast kun je gedurfde kleuren en texturen gebruiken om de urban look te versterken. Denk aan donkere tinten zoals zwart, grijs en bruin, gecombineerd met rijke texturen zoals leer, denim en hout. Deze combinatie zorgt voor diepte en karakter in je interieur.

Kies vervolgens voor meubels en accessoires die passen bij de urban stijl, zoals metalen kasten, vintage fabriekslampen en ruwe houten tafels. Deze stukken dragen bij aan de industriële uitstraling en geven je interieur een moderne en eigentijdse uitstraling.

Natuurlijk elementen

Tot slot kun je groene accenten toevoegen aan je interieur, zoals kamerplanten en hangende tuinen. Deze natuurlijke elementen brengen een vleugje frisheid en levendigheid in je woning en zorgen voor een evenwichtige mix van ruwe industriële elementen en natuurlijke elementen.

Samenvatting

Al met al biedt de urban look een spannende en veelzijdige esthetiek die perfect past bij het moderne stadsleven. Door industriële elementen te omarmen en te combineren met gedurfde kleuren, moderne meubels en groene accenten, kun je je woning transformeren in een stijlvolle en eigentijdse urban oase. Een urbansofa is een uitstekende toevoeging aan je urban interieur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden