Cuperus vastgoed

De top 5 duurste gemeentes van Nederland

Geplaatst op

Dat de huizenprijzen in Nederland alsmaar stijgen is de laatste jaren iets wat zeker is. Bepaalde delen van Nederland zijn echter een stuk aantrekkelijker om te wonen dan andere locaties. Dit is dan ook te zien aan de gemiddelde verkoopprijs van koopwoningen in bepaalde regio’s. In deze blog hebben we de vijf gemeentes op een rijtje gezet waar de huizen die verkocht zijn in 2018 gemiddeld de hoogste verkoopprijs hadden. Let wel dat er verschillen kunnen ontstaan als je kijkt naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in plaats van de totale koopsom.

5. Heemstede – € 563.000,-

Op nummer vijf staat de gemeente Heemstede met een gemiddelde verkoopprijs van € 563.000,- per woning. Deze Noord-Hollandse gemeente wordt gezien als een van prettigste locaties om te wonen (in de regio Haarlem, mede door de korte afstand tot het strand en de overdaad aan horecagelegenheden en winkels.

4. Wassenaar – € 670.000,-

Op de vierde plaats staat de gemeente Wassenaar. Deze gemeente in Zuid-Holland bestaat voornamelijk uit villawijken omringd door bossen. Naast het feit dat de omvang van de huizen een factor is die flink bijdraagt aan de gemiddelde verkoopprijs is voornamelijk de locatie erg gewild. De gemeente grenst aan zee en ligt net tussen Scheveningen in Leiden.  Dat het een mooie gemeente is om te wonen is tevens te zien aan het feit dat de Oranjes tot begin 2019 in de gemeente woonden.

3. Bloemendaal – € 777.000,-

De top 3 begint met de gemeente Bloemendaal. De gemeente ligt net als Heemstede in de regio Haarlem en is daarmee een van de meest geliefde regio’s van Nederland om in te wonen. Opmerkelijk is dat de gemiddelde verkoopprijs beduidend hoger is dan die van Heemstede, al scoort Heemstede iets beter in het onderzoek naar beste gemeenten om in te wonen.

2. Laren – € 779.000,-

Met nagenoeg dezelfde gemiddelde verkoopprijs als Bloemendaal komt het Noord-Hollandse Laren op een tweede plaats in de lijst met duurste gemeentes. De kleinste gemeente uit het lijstje ligt in ’t Gooi, wat al jaren een gebied is dat bekend staat om de hoge huizenprijzen vanwege de gewilde locatie, centraal in Nederland en omringd door natuur. Hier een huis bemachtigen is lastig, vanwege het relatief lage aanbod en de hoge prijs. Mocht je dus geïnteresseerd zijn, zorg dan dat je een goede makelaar in Laren inschakelt om een woning te bemachtigen.

1. Blaricum – € 902.000,-

Er kan maar een gemeente het duurste zijn en dat was in 2018 de gemeente Blaricum. Niet geheel toevallig precies gelegen naast de gemeente Laren is de Gooise gemeente om dezelfde redenen enorm gewild om te wonen. Combineer dit met de riante woningen en de aanwezigheid van diverse bekende Nederlanders die er wonen en je krijgt de duurste gemeente van Nederland, op relatief ruime afstand van de nummer 2. Al komt dit waarschijnlijk voornamelijk door de verkoop van een woning voor 11 miljoen euro door John de Mol.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden