Cuperus vastgoed

De perfecte vloer vinden voor je nieuwe huis

Geplaatst op

Ga je verhuizen en wil je het nieuwe huis een make-over geven? We raden dan altijd aan om te beginnen bij de vloer. Een mooie vloer kan echt het verschil maken in het interieur. In deze blog vatten we verschillende vloeren samen die jouw huis dat extra’tje kunnen bieden.

Tegelvloer

Tegelvloeren hebben veel voordelen en zijn in veel verschillende uitvoeringen beschikbaar. Een tegelvloer is stijlvol en in de meeste gevallen krasbestendig. Het is niet voor niets dat de prachtige villa’s van Bloemendaal voornamelijk voorzien zijn van klassieke vloertegels. Neem bijvoorbeeld een marmerlook grijze tegel of hoogglans vloertegel, je woonkamer zal vele malen chiquer overkomen dan wanneer je een standaard laminaat hebt liggen. We raden aan om bij tegeloutlet te kijken voor een zeer groot aanbod aan prachtige én goedkope tegels. 

Houten vloer

Houten vloeren zijn prachtig, maar zijn wel gelijk een van de duurste opties als het aankomt op het laten leggen van de vloer. Houten vloeren zijn geliefd omdat ze een rustiek en huiselijk karakter aan de woning geven. Daarnaast zijn de panelen vaak erg zacht, wat lekker voelt als je met blote voeten of sokken over de vloer loopt. Jammer genoeg heb je wel veel meer werk aan houten vloeren dan aan moderne alternatieven. Je moet een houten vloer elk jaar in de olie zetten en stof en vuil zal sneller in de openingen komen. Als het hout niet compleet waterbestendig is, dan wil je ook liever niet morsen of een lekkage hebben, dit kan namelijk je hele vloer verpesten. Toch zijn er ook houten vloer opties die het prachtige karakter van echt hout hebben, zonder de nadelen. We hebben het hier dan voornamelijk over laminaat en parketvloeren. Deze zijn makkelijk te leggen en zijn geïmpregneerd waardoor ze slijtvaste eigenschappen hebben. Bovengenoemde tegelvloeren zijn er ook in de variant houtlook. Je hebt dan de voordelen van de tegelvloer, maar met het uiterlijk van hout.

Betonvloer

Tegels en houten vloeren zijn niet compleet egaal afgewerkt: er is vrijwel altijd een scheiding tussen de tegels en planken. Als je echt een compleet egale vloer wilt hebben, kun je kiezen voor een betonvloer. Een betonvloer wordt in zijn geheel gegoten en is daarom compleet naadloos. Deze vloer is misschien wel het makkelijkste om schoon te maken, al helemaal als er vloercoating wordt gebruikt. De drie soorten vloeren die we in deze blog hebben samengevat zijn de populairste opties van dit moment. We raden aan om lekker veel onderzoek te doen naar wat voor jou de beste optie is. Kijk wel even goed naar het budget, want een hele vloer opnieuw laten leggen is vaak prijziger dan je denkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden