Cuperus vastgoed

De parketvloer: luxe, met een natuurlijke uitstraling

Geplaatst op

We zien dat parketvloeren vanaf de 17e eeuw met de hand gemaakt worden en dat er verschillende houtsoorten voor gebruikt worden, zoals ebbenhout dat gemakkelijk te bewerken is, zodat er interessante motieven in de vloer gelegd kunnen worden, zoals het bekende visgraatmotief. Later, vanaf de 18e eeuw worden noten- en mahoniehout populair. Nog later, vanaf de 19e eeuw, worden er steeds meer tropische houtsoorten gebruikt.Bij https://www.wiggersparket.nl/ helpen ze je graag aan zo’n mooie parketvloer waar je maar geen genoeg van krijgt. Lees meer over een parketvloer in je woning. 

Parketvloer voor luxe

De parketvloer is al sinds eeuwen een vloer die geassocieerd wordt met een bepaalde luxe. Van oudsher was dit een dure vloer die voornamelijk door de adel aangekocht werd de verrijking van paleizen en kastelen. Pas veel later is dit type vloer bij het grote publiek doorgebroken. Nu nog steeds is het een vloer met een riant prijskaartje. Gelukkig is het wel een zeer duurzame vloer die daarbij ook nog eens te reviseren is. In tegenstelling tot laminaat, is een parketvloer gemaakt van massief hout en kan hij iets minder goed tegen water. Deze schitterende vloer is niet echt geschikt in combinatie met huisdieren als honden. 

Bij welke stijl past een parketvloer goed?

Tegenwoordig zijn er verschillende woonstijlen erg populair, maar past een parketvloer daar wel bij? Het hangt natuurlijk een beetje af van hoe de parketvloer aangebracht is en welke kleur het hout heeft. In vergelijking met laminaat is er veel minder keuze voor wat betreft de kleuren van de vloer, simpelweg omdat parketvloer het moet doen met natuurlijke houtkleuren, waarbij dit in het geval van laminaat niet zo is, daar werkt men met een print. 

Juist door de supernatuurlijke uitstraling van een parketvloer is het een type dat je het beste kunt gebruiken in combinatie met een woonstijl waarbinnen natuurlijke materialen een grote rol spelen. Zo is bijvoorbeeld de Scandinavische stijl heel erg geschikt. Wij vinden een industriële woonstijl minder geschikt in combinatie met een parketvloer. 

Natuurlijk is het wel zo dat je binnen een Scandinavische stijl natuurlijk wel industriële elementen kan toevoegen, bijvoorbeeld interessante sfeerobjecten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden