Cuperus vastgoed

De meeste gebruikte vloeren in huis

Geplaatst op

Is het tijd voor een nieuwe vloer in je huis? Kijk dan eens naar deze opties en misschien vind je wel iets voor jouw huis!

Gietvloer

Wil je graag een modern interieur? Ga dan voor een gietvloer van G-vloeren. Grote voordelen van gietvloeren zijn de kleurvastheid, brandwerendheid, geluiddempende werking en onderhoudsvriendelijkheid. Een gietvloer kun je ook een naadloze kunststof vloer noemen.

Keramische of porseleinen tegels

Het is moeilijk om de plank mis te slaan met keramische tegels. Tegels zijn al lang de beste optie voor badkamers, maar tegenwoordig  zie je ze ook steeds vaker terug in de eetkamer, keuken, gang en ingang. In termen van kleur en algemene stijlopties zijn tegels veruit de meest veelzijdige vloerbedekking. Er is van alles te vinden op de markt, van kleine mozaïeken tot grootformaat vloertegels tot “houtlook” tegels die het uiterlijk van hardhout combineren met de duurzaamheid van keramiek. Porselein en geglazuurde keramische tegels zijn de meest duurzame vloeropties; ze vereisen zeer weinig onderhoud.

Hardhout en bamboe

Hardhout is misschien wel het best uitziende vloertype dat er is en is een vaste favoriet bij zowel kopers als huurders van een huis. Hardhout is een goed idee voor bijna elke woonkamer en, in sommige gevallen, keukens en eetkamers. Hardhout is geen goede keuze voor een kamer die vaak nat wordt of veel wordt gebruikt, zoals badkamers en wasruimtes.

Een parketvloer is een multiplex-achtig materiaal met een massief hardhouten toplaag. Sommige soorten kunnen worden gespijkerd of gelijmd. Er zijn ook click-together ontworpen hardhouten planken voor een ‘zwevende vloer’-installatie.

Laminaat

Laminaatvloeren zijn een goedkoop alternatief voor hardhout. Het is gemaakt van houtpulp en hars en lijkt op echt hout, maar veeleisende kopers kunnen het verschil zien. Laminaat kan bijna elke hardhoutstijl nabootsen, van traditionele favorieten zoals esdoorn en kersenhout tot speciale soorten. Laminaatvloeren zijn gemaakt met een MDF-kern (medium-density fiberboard), voorzien van een fotolaag (voor het uiterlijk) en een dikke polymeerafwerking. Bijna alle types zijn ontworpen om snel en eenvoudig in elkaar te klikken en zwevende vloeren te plaatsen. Laminaat kan ook gelijmd worden, maar dit is zelden nodig en zelfs af te raden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden