Cuperus vastgoed

De meest gestelde vragen over zonwering

Geplaatst op

Je kunt je energiekosten verlagen door maatregelen te nemen om je huis in de zomer koeler te houden. Enkele van de gangbare praktijken die mensen hiervoor gebruiken zijn het plaatsen van zonneschermen voor de ramen. Lees hier meer over zonwering.

1. Is een zonnescherm energiezuinig?

Tientallen onderzoeken tonen aan dat zonneschermen voor ramen zeer energiezuinig zijn. Ze kunnen tot 90% van de schadelijke stralen van de zon blokkeren. Ze dienen als een barrière en voorkomen dat de zonnestralen de ramen bereiken. Zo wordt voorkomen dat de warmte van de zonnestralen je huis binnenkomt. Omdat je de warmtewinst door de ramen in je huis vermindert, zal de airconditioning minder moeten werken, en dit zie je terug in je energierekening.

2. Zijn Zonneschermen een groen product?

Ja. Zonneschermen voor ramen zijn een groen of milieuvriendelijk product. Omdat ze de hoeveelheid warmte die je huis binnenkomt via de ramen verminderen, houdt het het interieur koeler. Wanneer het interieur van je huis niet zo warm is, moet het airconditioningsysteem minder werken, wat de hoeveelheid uitlaatgassen die in het milieu terechtkomt, vermindert. Ten tweede verlengt het minder vaak laten draaien van de airconditioner de levensduur ervan en is het niet nodig om deze weg te gooien en bij te dragen aan de hoeveelheid afval die op de vuilnisbelt terechtkomt.

3. Kun je duidelijk door de zonneschermen heen zien?

Zonneschermen voor ramen belemmeren nauwelijks het zicht door de ramen. In feite zijn zonneschermen een uitstekend alternatief voor andere zonwerende kronkels zoals tintenfolie, luiken, planten en luifels die het uitzicht blokkeren. Een zonnescherm voor de ramen is helder en ongehinderd, zodat je net zo duidelijk van het uitzicht kunt genieten als voorheen.

4. Kunnen mensen naar binnen kijken via zonneschermen?

Het mooie van een zonnescherm voor ramen is dat het je de mogelijkheid biedt om van binnenuit naar buiten te kijken, maar dat niemand van buitenaf naar binnen kan kijken. Het is vrijwel onmogelijk voor iedereen om overdag door een zonnescherm naar binnen te kijken. En ’s nachts, als de verlichting binnen aanstaat, kun je wel naar binnen kijken, maar ook dat is extreem wazig of vervaagd.

Conclusie

Het installeren van zonneschermen voor de ramen is een geweldige manier om het interieur van je huis comfortabel koel te houden tijdens warme zomermiddagen. Zonneschermen blokkeren effectief de schadelijke UV-stralen die je huis binnenkomen, zijn milieuvriendelijk, zorgen ervoor dat je privacy niet wordt aangetast en helpen je vooral om je energierekening te verlagen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden