Cuperus vastgoed

De bijdrage van infrarood panelen aan de verwarming van de woning

Geplaatst op

Wanneer je aan de slag bent met een nieuwe woning dan zul je ongetwijfeld voor veel keuzes staan. Een daarvan is de isolatie van de woning. Woningen worden steeds milieuvriendelijker opgeleverd. Zo worden er steeds betere isolatietechnieken toegepast waardoor er steeds minder warmte gecreëerd hoeft te worden door CV-ketels of andere warmtebronnen. Een van die technieken zijn de infrarood panelen. De bijdrage hiervan behandelen we verder in deze blog.

Hoe gaan infrarood panelen in zijn werking?

De panelen zorgen voor een betere verdeling van de warmte van de ruimte. Het verwarmt niet een gehele warmte, maar zorgt er dus juist voor dat de ruimte efficiënt verwarmd blijft. Zo vangen objecten in de ruimte warmte en wordt deze vastgehouden. Een huis verwarm je dus niet met alleen infraroodpanelen maar in een combinatie met de gebruikelijke verwarming. Dit zorgt dus ook voor weinig temperatuurverschillen waardoor het een stuk aangenamer wordt wanneer je in een ruimte verblijft.

Voordelen van efficiënte verwarming

Met een ruimte die efficiënt verwarmd is biedt dit niet alleen woongemak maar ook voordelen voor de staat van het huis. Zo blijven muren langer warmer waardoor er geen ruimte is voor vocht om in de muren te trekken. Dit gaat de kans op schimmelvorming tegen binnen muren, kozijnen en andere houten constructies. Omdat de warmte beter wordt vastgehouden hoeft je centrale verwarming minder te stoken. Door de mindere CO2 uitstoot draagt je woning bij aan het zoveel mogelijk CO2 neutraal worden van de woningen. 

Is het de investering waard?

Een huis efficiënt verwarmen is voor het milieu een ideaal plaatje. Echter is dit ook zo voor de portemonnee? Met de ecaros infrarood panelen van Polarheat ben je voordelig uit. Deze panelen zijn gericht op het betaalbaar maken van infraroodpanelen van glas en staal. De panelen zijn voorzien van speciale coating waardoor het rendement ook verhoogd is ten opzichte van gebruikelijke infrarood panelen. Op de lange termijn verdien je de investering terug. Wanneer de panelen op de juiste manier gebruikt worden in combinatie met de centrale verwarming in je woning dan biedt dit veel voordelen. De maandelijkse energierekening is hierdoor significant lager en je geniet van veel woongemak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden